Chmelár: Premiér zase Matovičoval. Sulíka poslal do Mongolska, kde majú nula mŕtvych na Covid
19 | 11 | 2020 I Michal Filek






Eduard Chmelár si zobral na mušku správanie premiéra Matoviča, ktorý najskôr Richarda Sulíka poveril vypracovaním protipandemického plánu. Keď ho minister zobral za slovo, Matovič ho s plánom poslal do Mongolska. "Lenže tam majú za rok menej nakazených, ako my za jeden deň a k tomu nula mŕtvych," upozornil Chmelár. K tomu ponúkol do slovníka nový termín: Matovičovať = tárať, klamať, zavádzať. 




"Keď Matovič poverí Sulíka vypracovaním protipandemického plánu, sľúbi mu, že bude podľa neho postupovať a vzápätí ho s tým pošle do kelu, vieme, že jeho slovo už dávno nemá nijakú cenu. Ale keď mu odporúča, aby ho ponúkol Mongolsku, vieme aj to, že je to totálne nekompetentný človek, ktorý nevie, o čom hovorí a sústavne zavádza. Mongolsko má totiž 473 pozitívne testovaných ľudí. Nie za dnešný deň, nie za týždeň, ale za celý rok. To je nielen menej ako sú naše denné prírastky, to je menej ako náš celkový počet mŕtvych. Mongolsko nemá žiadnych mŕtvych. Ak chcel Igor Matovič dehonestovať Mongolsko (podobne ako chcel nedávno dehonestovať poslankyňu Cigánikovú jej menom), môžeme po dnešku zaviesť do slovenčiny nové slovo: MATOVIČOVAŤ = bohapusto tárať, klamať a zavádzať," napísal na facebooku Eduard Chmelár.














Novinár a politický analytik si všimol, že premiér v utorok doslova mobilizoval celú opozíciu. "Povedal, že ak bude v ankete za odvolanie premiéra 1,5 milióna hlasov, bude ju akceptovať. Škoda, že Matovičovo slovo nestojí za deravý groš. Keďže Pellegrini spočítava hlasy ako Lukašenko v Bielorusku, jeho sľub by ho mohol rýchlo dobehnúť."