Blaha: Ak nedostal dodatočne pokutu za rúško Matovič na svadbe, tak nemôže nikto
19 | 11 | 2020 I Michal Filek

Ľuboš Blaha vo svojom statuse na facebooku upokojuje účastníkov utorkových protestov. Podľa neho nemusia mať strach, že by dodatočne dostali pokutu za to, že nemali na sebe rúška. Ak pokutu nedostal Matovič za nenosenie rúška v lete na svadbe, nemôžu ju dať nikomu dodatočne ani za účasť na proteste v utorok.


Minister vnútra Mikulec sa uviedol, že polícia bude dodatočne skúmať videá z protestu a pokutovať ľudí. Na Slovensku totiž ešte stále platí rovnosť pred zákonom. "Zaskvel sa aj minister vnútra Mikulec. Vraj budú dodatočne skúmať videá z protestu a pokutovať ľudí, ktorí boli bez rúška. Áno, presne takto fungujú policajné štáty. Skúmať záznamy Veľkého brata a ruinovať bežných ľudí drakonickými pokutami. Len pripomínam drahému pánovi Mikulcovi, ktorý zjavne ovláda a zneužíva slovenskú políciu, že na Slovensku ešte stále podľa ústavy platí rovnosť pred zákonom. A ak nedali policajti dodatočne pokutu za nenosenie rúška v lete Matovičovi na svadbe, nemôžu ju dať dodatočne ani nikomu za včerajšok," napísal Blaha.

Poslanec SMER-u je presvedčený, že ak nedali policajti pokutu za nenosenie rúška politikom SaS Richardovi Sulíkovi či Jurajovi Drobovi, ktorých pred pár dňami odfotili bez rúška v meste, nemôžu ju dať ani vám.

Demonštrantom, ktorí nedbali na upozornenia polície, hrozia vysoké tresty
Polícia už pozná páchateľov, ktorí pri utorňajších protestoch v hlavnom meste zranili policajtov. Hrozia im prísne tresty. A nielen im, ale aj organizátorom. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"To isté platí za zákaz zhromažďovania nad šesť ľudí - ak nedali pokutu ministrovi ŠTB Budajovi a bývalému Mečiarovmu ministrovi Kňažkovi za 10-členné zhromaždenie zo 16. novembra, nemôžu ju dať nikomu. Hovorí sa tomu rovnosť pred zákonom. A ak by štát tento princíp porušil, hromadne môžete dávať žaloby na Európsky súd pre ľudské práva. Dúfajme, že pokuty za Slovensko bude signor Mikulec platiť zo svojho."

Po zúfalých tlačovkách je, podľa Blahu, isté jedno: Matovičova vláda sa vie len vyhrážať, klamať a šliapať si po jazyku.

"Po tlačovkách Matoviča, Mikulca a Naďa mám vážne obavy, že hnusoba sa šíri - mám na mysli epidémiu šialenstva, ktorú vo svojom okolí rozširuje premiér. Slovensko dnes potrebuje zmierenie a oni dokážu dať Slovensku len nenávisť, rozoštvávanie a svár," uzavrel Blaha.

Polícia ľudí bez rúška síce nepokutovala, mnohým ale šek na zaplatenie domov pošle
Protesty počas sviatku 17. novembra stále doznievajú medzi ľuďmi, ktorí čulo diskutujú o tom, ako mala polícia proti demonštrantom zasiahmuť. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.