V súvislosti s návratom detí do škôl sa stretneme s epidemiológmi, tvrdí Gröhling
18 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

V súvislosti s návratom detí do škôl sa vedenie ministerstva školstva stretne s epidemiológmi vo štvrtok 19. novembra. V stredu počas rokovania vlády to uviedol minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling (SaS) s tým, že budú opätovne predstavovať celý svoj plán, ktorý sa skladá zo semaforu a ďalších opatrení.


Podotkol, že na ministerstve sú si vedomí situácie, ktorá je, a že ju musia pozorne sledovať, aby chránili bezpečnosť a zdravie všetkých. "Dúfam, že mi nikto nebude mať za zlé, že budem obhajovať vzdelanie mladých ľudí a že budem chcieť, aby sa za akýchkoľvek podmienok vrátili čo najrýchlejšie do škôl," povedal minister školstva. Podľa neho je potrebné počkať pár dní, kým si situáciu medzi sebou vydebatujú.

Minister pripomenul, že dlhodobo chce, aby sa deti vrátili do škôl. "Uvedomujem si bezpečnosť a zdravie všetkých mladých ľudí aj učiteľov a toto musíme nejakým spôsobom skĺbiť," povedal Gröhling.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra, zatiaľ do 27. novembra. Rovnako sa z domu vzdelávajú aj žiaci stredných škôl. Vysokoškoláci sa majú vyučovať dištančne do konca zimného semestra. Výnimku majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, tí sa môžu vzdelávať v školách prezenčne. Rovnako sa v školách môžu vzdelávať aj žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia v malých skupinách, ktorá sa skladá z maximálne piatich žiakov a pedagóga.

Uvoľňovanie protipandemických opatrení: kiná nepremietajú, plavárňam sa otvárať neoplatí
Premiér Matovič síce povolil za určitých okolností otvoriť kiná, divadlá a tiež posilňovne či plavárne, mnohým sa to pre vysoké náklady jednoducho neoplatí. Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.