Na proteste sa zranil len 15-ročný chlapec: Aj on sa bol len „prechádzať“?
18 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Protesty, ktoré sa konali na Slovensku 17. novembra, chystali organizátori už dopredu. Keďže je núdzový stav a platí zákaz zhromažďovania viac ako šesť osôb, avizovali priaznivci ĽSNS, že oni sa pôjdu do ulíc Bratislavy iba poprechádzať.


Zrejme takto to poňal aj 15-ročný chlapec, ktorého údajne zranili pri policajnej brutalite počas včerajšieho protestu pred Úradom vlády. Takáto informácia sa šírila po sociálnej sieti, lenže polícia má o celom incidente jasno, píše portál 1.pluska.sk.
Informácie o incidente nie sú pravdivé

Na sociálnych sieťach sa začali objavovať fotografie a videá chlapca, ktoré majú dokazovať  „policajnú brutalitu”. Polícia však na sociálnej sieti priniesla nové skutočnosti týkajúce sa zraneného 15-ročného účastníka protestov. „Informácie o tom, že mladík bol náhodným okoloidúcim a zhromaždenia sa nezúčastňoval, chcel si urobiť iba selfie, nie sú pravdivé. Policajný zbor disponuje fotografiami a video materiálmi, ktoré dokazujú, že mladík bol aktívnym účastníkom zhromaždenia,“ napísala na svojom oficiálnom profile polícia s tým, že polícia včas, verejne a opakovane varovala účastníkov plánovaného zhromaždenia.

„Keďže polícia disponovala informáciami o pripravovanej účasti agresívnych skupín a jednotlivcov, existoval reálny predpoklad, že ich útočné sklony voči prítomným policajtom sa budú opakovať. Každý účastník utorňajšieho zhromaždenia si tak musel uvedomiť, že kvôli agresivite skupín a jednotlivcov bude hroziť riziko aj slušným občanom. Bolo preto na každého zvážení a zodpovednosti, či na zhromaždenie príde a ak áno, či sa bude zdržiavať pri týchto skupinách alebo bude v bezpečnej vzdialenosti,“ pokračovala polícia v príspevku na sociálnej sieti.



Protest 17. novembra očami účastníka
Protivládny protest v centre Bratislavy napriek avizovaným násilnostiam prebiehal pokojne a bez výtržností. Napriek tisíckam účastníkov neprišlo k násiliu ani konfliktom. Okrem Ultras Slovanu bolo na uliciach mnoho rodín, mladých ľudí s rodičmi, aj... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Petra Demková

Zranenie chlapca dá polícia preveriť

Polícia však informáciu o údajne zranenom mladíkovi svojimi príslušníkmi preveruje. „Keďže Policajný zbor si ctí zákony a Trestný poriadok, riaditeľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave inicioval kontrolu vo veci zranenia mladíka s cieľom jasného vysvetlenia o spôsobe a dôvodnosti reakcie prítomných policajtov voči agresívnemu davu,“ píše v závere príspevku polícia, a tak by sa verejnosť mohla dozvedieť ako to s tým zraneným 15-ročným tínedžerom skutočne bolo a kto mu to spôsobil.

Matovič reaguje na búrlivé protesty: Drsné slová na predchodcov aj fašistov
Slovač opäť povstala a to historicky na sviatok nežnej revolúcie, pretože včerajší 17. november sa niesol opäť demonštráciami nespokojných ľudí pred úradom vlády, prezidentským palácom aj budovou Národnej rady. A premiér? Ako vždy to okomentoval na... Čítať ďalej
18 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.