Návrat k objektívnemu spravodajstvu bude po Trumpovom odchode veľmi ťažká úloha
17 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Americké mainstreamové médiá sa za posledné štyri roky stali demokratickým splnomocnencom pre kritiku Trumpa. Opätovné získanie objektivity po nástupe prezidenta Bidena, bude veľmi ťažká úloha, uviedol novinár Matt Taibbi pre agentúru RT.


"Tlač sa počas Trumpovej éry radikálne zmenila. Zaznamenali sme posun smerom k tomu, že všetky spravodajské konglomeráty sú v podstate hlasnými trúbami Demokratickej strany," uviedol Taibbi pri rozhovore s hostiteľom Afshinom Rattansim.

Médiá odôvodnili ich jednostrannosť tým, že „sa museli postaviť proti Donaldovi Trumpovi“. To však už  nebudú musieť robiť s demokratom Bidenom v Bielom dome, poukázal na to redaktor časopisu Rolling Stone.

"Ako sa vrátite k tomu, aby médiá začali v záujme ľudí kontrolovať vládu? Myslím si, že bude veľmi ťažké urobiť túto zmenu, keďže sa nám tu odhalilo spolitizovanie médií," ďalej poznamenal Taibbi.

Vo Washingtone sa konajú pochody na podporu Trumpa i proti nemu
Stovky ľudí sa v sobotu zišli vo Washingtone, aby vyjadrili podporu súčasnému prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi a kritizovali údajné podvody pri sčítaní hlasov odovzdaných v nedávnych prezidentských voľbách v USA. Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


Mainstreamové médiá boli nedávno posadnuté Trumpom, ktorý sa odmietol dobrovoľne vzdať moci pre Bidena, pretože „ide o ďalšiu bombastickú mediálnu tému, ktoré hýbu správami za posledné štyri roky, a médiá chcú z toho vydojiť každý kúsok senzáciechtivosti“, dodal.

Sám Taibbi je presvedčený, že „sa to odohrá samovoľne“ a Trump odíde napriek všetkým svojim tvrdeniam o podvodoch a pokusom legálne spochybniť výsledky volieb.

Na otázku, prečo médiá nechcú rozprávať príbehy, ktoré skutočne znepokojujú bežných Američanov - napríklad skutočnosť, že 40 miliónov ľudí v krajine sa musí spoliehať na výživový program s potravinovými lístkami - novinár odpovedal, že „témy diktuje hŕstka ľudí v New Yorku, Washingtone a LA, ktorí riadia najväčšie spravodajské konklomerácie.“ Médiá sú spolitizované, opakuje.

„Nezvyčajná a mimoriadna hrozba“: Trump vykázal čínske „vojenské spoločnosti“ z amerického trhu s cennými papiermi
Americký prezident Donald Trump vydal výkonný príkaz zakazujúci „komunistickým čínskym vojenským spoločnostiam“ akýkoľvek druh obchodovania s americkými cennými papiermi, pričom uviedol, že Peking ich využíval na financovanie svojej armády,... Čítať ďalej
15 | 11 | 2020 | Marek Molnár