Matovič: Dnes budeme vidieť v uliciach v bagandžách mašírovať anarchiu
17 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Pri príležitosti 31. výročia Nežnej revolúcie a Dňa boja za slobodu a demokraciu to vo svojom profile na sociálnej sieti uviedol predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO)


„30 rokov sme spomínali v tento deň na hrdinov Novembra. Na ich odvahu a statočnosť. Na státisíce ľudí, ktorí ich na námestia prišli podporiť, až spolu vytvorili spoločenstvo ľudí, ktoré nám pokojne vydobylo cestu ku slobode. Dnes námestia ovládnu iní ľudia. Roky im odkaz Novembra bol úplne ukradnutý, ba práve naopak, v príkrom rozpore s jeho odkazom jeho hodnoty ničili,“ priblížil premiér.

Matovič zároveň vyhlásil, že dnešný deň nie je pohrebom Novembra 1989, ale jeho budíčkom. „Budíčkom, aby sme si o to viac uvedomili, že jeho hodnoty musíme neustále chrániť a deťom vysvetľovať. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti je len ilúzia slobody. Aby pochopili, že sloboda bez zodpovednosti vedie k anarchii, ktorú dnes budeme vidieť v uliciach v bagandžách mašírovať,“ dodal predseda vlády.

Zhromaždenia v Bratislave: Fico vyzýva ľudí, aby sa nenechali zastrašiť a pridali sa (AKTUALIZOVANÉ 2)
V Bratislave sa koná viacero protestov. Protestné zhromaždenia sa uskutočnili na Hodžovom námestí, námestí SNP a očakávané sú aj pred Úradom vlády SR. Predstavitelia strany SMER-SD sa stretli pred sochou Alexandra Dubčeka na rovnomennom námestí.... Čítať ďalej
17 | 11 | 2020 | Michal Filek