Mama so šiestimi deťmi prespávala v nitrianskom parku
17 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Hladné, smädné a prechladnuté. Takto vyzerali deti, keď ich polícia po niekoľkohodinovom pátraní našla. Matka so svojimi šiestimi deťmi niekoľko dní prespávala v nitrianskom parku, informuje portál eXtra.


Matka s deťmi prespávala v parku, keď  sa teplota pohybovala pod nulou. Presne takýto prípad riešila polícia v Nitre. V pondelok 10. novembra začali strážnici pátrať po nezvestnej sedemčlennej rodine. Tá bola nezvestná niekoľko dní. Potom rodinu niekto nahlásil, ako sa túla po meste. Na prípad okrem iného upozornil aj Nový Čas.

"Policajti z Nitry dostali hlásenie, že žena so šiestimi deťmi sa má bezcieľne pohybovať po meste. Okamžite sa rozbehla pátracia akcia po meste a polícia prehľadávala obchodné centrá, sídliská a park. Práve v parku sa žena so svojimi deťmi nachádzala, a dokonca tam prespávala niekoľko dní na papierových kartónoch," informovala polícia na facebookovom profile.



Keď strážnici rodinu našli, naskytol sa im nepríjemný pohľad. Premrznuté deti sa hrali na starom kolotoči a snažili sa aspoň trochu zahriať. V ten istý čas sedela ich mama na lavičke obďaleč a pozorovala ich.

"Deti boli podchladené, hladné, smädné, a preto sme radi, že ich polícia včas našla. Netrvalo by dlho a mohla sa stať tragédia, keď vonkajšie teploty klesajú pod nulu. Momentálne už rodina našla útočisko v zariadení, kde je o všetkých postarané," doplnili policajná hovorkyňa.

Prečo rodina nocovala vonku a čo ich k tomu viedlo je zatiaľ predmetom policajného vyšetrovania. Isté je, že o rodinu je teraz postarané. Matka a jej šesť potomkov skončili v Centre pre deti a rodiny.

Z terária ušiel veľhad kráľovský, odchytili ho prievidzskí policajti
Z terária v jednom z bytov v Prievidzi ušiel veľhad kráľovský s dĺžkou 2,5 metra. Odchytiť sa ho podarilo prievidzským policajtom, informovala o tom v piatok na sociálnej sieti trenčianska krajská polícia. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | tasr