Kedy sa vrátia žiaci do škôl? Hlavný hygienik v tom má jasno
17 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Dobré čísla v počte nakazených na COVID-19 spôsobili, že vláda pomaly uvoľňuje niektoré opatrenia. Školy však medzi nimi chýbajú, a tak sa rodičia najmä starších školákov pýtajú: "A čo naše deti?" Podrobnosti zisťoval portál dnes254.sk.


Podľa rozhodnutia vlády sa od zajtra môžu žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia vzdelávať v malých skupinách na základných a stredných školách. Ale čo ostatné deti? Úplné otváranie škôl pre žiakov druhého stupňa základných škôl a stredných škôl ale zatiaľ neprichádza do úvahy. Hlavný hygienik Ján Mikas to povedal včera pred rokovaním ústredného krízového štábu, píše portál dnes254.sk:
Vyučovania zatiaľ platí iba s výnimkami

Kedy by sa teda mohli do škôl vrátiť všetci žiaci? „Ak by sa situácia výrazne zlepšovala, potom je na diskusiu na ústrednom krízovom štábe, či uvoľníme nejakú časť alebo nie,“ skonštatoval Mikas, podľa ktorého zatiaľ platia iba tie výnimky, ktoré boli avizované ministrom školstva, teda že sa od včera môžu žiaci zo sociálne znevýhodneného prostredia vzdelávať v malých skupinách na základných a stredných školách, ak im podmienky neumožňujú prístup k dištančnému vzdelávaniu. Rovnako tak sa obnovuje školské vyučovanie aj v stredných špeciálnych školách, odborných učilištiach a praktických školách.

Žiaci druhého stupňa základných škôl sa dištančne vzdelávajú od 26. októbra, zatiaľ do 27. novembra, no po včerajšom zasadnutí krízového štábu to vyzerá tak, že do škôl by mohli ísť staršie ročníky žiakov až po sviatku Troch kráľov. Rovnako sa z domu vzdelávajú aj žiaci stredných škôl. Vysokoškoláci sa majú vyučovať dištančne až do konca zimného semestra. Výnimku v dochádzke majú len žiaci materských škôl a prvého stupňa základných škôl, ktorí sa môžu vzdelávať v školách prezenčne, dodáva portál dnes24.sk.

Rodičia pozor! V týchto prípadoch nedávajte deti do školy a škôlky
Víkendové celoplošné testovanie Slovákov na ochorenie COVID-19, a najmä účasť, či skôr neúčasť, rodičov detí na ňom, má vplyv aj na ich ratolesti. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.