Na koronavírus vás podľa ministra otestuje už aj všeobecný lekár. Kto to ale ZAPLATÍ?
16 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Testovanie antigénovými testami dnes, v prenesenom význame slova, už robí kde kto. Otestovať sa môžete dať najnovšie aj na požiarnej stanici. Najnovšie vyhlásil minister zdravotníctva, že otestovať vás môže aj všeobecný lekár.


Informáciu o tom, že otestovať antigónovými testami môžu ľudí môžu už aj všeobecní lekári uviedol na sociálnej sieti minister zdravotníctva Marek Krajčí, informuje o tom portál 1.pluska.sk.
Testovanie uhradia všetky zdravotné poisťovne

Ministerstvo zdravotníctva podľa jeho rezortného šéfa na tento účel už zriadilo špeciálny kód, ktorý uhrádzajú všetky tri zdravotné poisťovne. Poskytovatelia zdravotnej starostlivosti môžu podľa ministrových slov na vyšetrenie použiť vlastné testy. „Indikované vyšetrenie u symptomatického pacienta je uhrádzané z verejného zdravotného poistenia,“ upresnil Krajčí, ktorý dodal, že do systému Národného centra zdravotníckych informácií sa vykazujú dáta z každého vykonaného testu a každý pozitívny prípad miestne príslušnému regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.



Testovanie sprevádza chaos a neinformovanosť
Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 sprevádza chaos a neinformovanosť. Všetko zostalo na pleciach samosprávy, ktorá to musela riešiť na poslednú chvíľu. Povedal to starosta Drietomy v okrese Trenčín Jaroslav Mego. Nechápe, ako testovanie... Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR