Lietajúci obor AN - 124 havaroval na pristávacej dráhe v Novosibirsku
16 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Najväčšie cargo lietadlo sveta An-124 na letisku Novosibirsk Tolmachevo dostalo šmyk a zbehlo pri pristávaní z dráhy.


Podľa agentúry TASS, ktorú informovalo letisko, ide o lietadlo leteckej spoločnosti Volga-Dnepr. Agentúra vydala správu, že v dôsledku nehody nedošlo k žiadnym obetiam. "Komisia v tejto chvíli pracuje, dôvody sa objasňujú. K obetiam nedošlo," uviedla tlačová služba.

Podľa rezortu dnes (v piatok) ribližne o 12:00 miestneho času (08:00 moskovského času) vyštartovalo nákladné lietadlo An-124 spoločnosti Volga-Dnepr Airlines z letiska Novosibirsk Tolmachevo na trase Novosibirsk - Viedeň. O 12:10 (08:10 moskovského času) lietadlo núdzovo pristálo na letisku, z ktorého štartovalo.Počas núdzového pristátia minulo dráhu.

"Na palube lietadla bolo 14 členov posádky. Z tohto dôvodu novosibirské vyšetrovacie oddelenie Západosibírskeho vyšetrovacieho oddelenia pre dopravu Vyšetrovacieho výboru Ruska vykonáva kontrolu vyšetrovaním podľa časti 1 článku 263 trestného zákona Ruskej federácie (porušenie pravidiel bezpečnosti cestnej premávky a prevádzka leteckej dopravy)", - povedal partner agentúry.

Inšpekciu vykonáva aj západosibírska prokuratúra v doprave. „Novosibirská prokuratúra pre dopravu v tejto súvislosti kontroluje implementáciu právnych predpisov o bezpečnosti letov,“ informuje tlačová služba rezortu.

Spoločnosť Volga-Dnepr, TASS, objasnila, že teraz situáciu študujú, odmietajú uviesť ďalšie podrobnsti. Podľa zverejnených fotografií na sociálnych sieťach vidieť na lietadle po núdzovom pristátí veľku deštrukciu motora číslo dva, ako aj trupu v jeho blízkosti. To by napovedalo, že krátko po štarte došlo k jeho explózii.

VIDEO: Skupina ruskej armády vo Venezuele! Na letisku v Caracase pristáli dve lietadlá An-124 a Il-62
Dve vojenské transportné lietadlá An-124 a Il-62 pristáli na medzinárodné letisko Maiquetia v Caracasu so skupinou ruskej armády na palube podľa latinskoamerických médií, najmä kolumbijského portálu Webinfomil , peruánskych novín El Comercio ,... Čítať ďalej
24 | 03 | 2019 | Peter Králik