Kollár stále v ohrození života, čaká ho ďalšia operácia
16 | 11 | 2020 I

Od ťažkej autonehody predsedu parlamentu uplynuli už tri týždne a druhý ústavný činiteľ stále nie je mimo nebezpečenstva ohrozenia života.


Nehoda Borisa Kollára sa stala 24.októbra v bratislavských Podunajských Biskupiciach a odvtedy je v nemocnici so zlomeným stavcom. Lekári potvrdili, že súčasným problémom nie je zlomený a už operovaný druhý krčný stavec, ale tromb v tepne a časté silné bolesti, potvrdili portálu Topky.sk viaceré nezávislé zdroje.
Borisa Kollára čaká vážna a riskantná operácia

Po nehode skončil Boris Kollár v nemocnici so zlomeným krčným stavcom. Zdroj: Topky.sk


Predseda parlamentu sa síce Slovákom už párkrát prihovoril z nemocnice cez sociálne siete a tvrdil, že jeho zdravotný stav sa zlepšuje. Žiaľ, nie je tomu tak, je dokonca v ohrození života! Po nehode mu totiž lekári našli v tepne tromb, ktorý sa môže uvoľniť do hlavy, kde by mu mohol spôsobiť fatálne následky, až smrť. Aj preto je predseda parlamentu fixovaný. Podľa informácií Topiek zasadalo konzílium lekárov z viacerých nemocníc, aby rozhodli, ako tromb z tepny dostať von. „Jedinou možnosťou je operácia. A to cez hlavu,“ povedal jeden zo zdrojov.

Stále však nie je rozhodnuté, kedy by k operácií malo prísť, keďže ide skutočne o vážnu a riskantnú operáciu. Doteraz sa ho nepodarilo liekmi rozpustiť. Tromb je, podľa lekárov, krvná zrazenina, ktorá po uvoľnení môže upchať žilu alebo tepnu a môže zastaviť prítok krvi do životne dôležitých orgánov. Odborníci tiež netušia, či tromb mal už Boris Kollár pred nehodou, alebo mu ho spôsobili zranenia pri októbrovej búračke.

Prehovorila Kollárova spolujazdkyňa. Dôvod kam sexica išla na vládnej limuzíne vás šokuje
Autonehoda predsedu parlamentu Borisa Kollára aj po pár dňoch vyvoláva polemiky a nastoľuje niekoľko stále nezodpovedaných otázok. Aspoň jednu z nich sa pokúsila vysvetliť jeho „civilná“ spolujazdkyňa. Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Časté bolesti a aj s bežnými vecami mu pomáhajú

K zdravotnému stavu svojho šéfa sa poslanci odmietli vyjadriť. Jeho hovorkyňa Michaela Jurcová pre Topky.sk napísala, že Boris Kollár je stabilizovaný a v procese rekonvalescencie. „Návrat k výkonu funkcie možno očakávať až po úspešnom absolvovaní liečby v dobe niekoľkých týždňov. Predseda parlamentu zároveň v rámci možností zdravotného stavu sleduje aj aktuálne politické dianie doma či v zahraničí a komunikuje telefonicky s najbližšími pracovníkmi a rodinou,“ prezradila Jurcová.

S lídrom Sme rodina je v pravidelnom kontakte aj predseda poslaneckého klubu Peter Pčolinský. „Rozprávame sa niekoľkokrát do týždňa, s ohľadom na to, ako sa práve cíti po zdravotnej stránke,“ povedal pre topky.sk s tým, že nielen on, ale aj iní kolegovia ho boli už navštíviť. Kollár denne sleduje aktuálne politické dianie, ale k zdravotnému stavu predsedu parlamentu sa Pčolinský odmietol vyjadriť. „O jeho zdravotnom stave informuje jeho najbližšia rodina, preto by som nerád podával informácie v tomto smere,“ dodal. Podľa informácií portálu topky.sk má Boris Kollár často veľké bolesti a aj s bežnými vecami mu pomáha zdravotný personál v nemocnici, alebo rodinní príslušníci, ktorí ho navštevujú, dodáva v záver portál topky.sk.

Kollár sa ohlásil z nemocničného lôžka: Pozrite, čo odkazuje ľuďom (VIDEO)
Dopravná nehoda predseda parlamentu Borisa Kollára vyvolala mnoho diskusií, no šéf našich zákonodarcov je po nej stále v nemocnici. Teraz sa z nej sám ozval. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.