Karikatúra demokracie v USA (Ján Čarnogurský)
16 | 11 | 2020 I Prevzatý článok

Komentár Jána Čarnogurského


V Spojených štátoch sa uskutočnili pred dvoma týždňami prezidentské voľby a stále ešte prebieha prepočítavanie hlasov v niektorých štátoch, demonštrácie so státisícovou účasťou najmä za Donalda Trumpa a súdne žaloby o neplatnosť volieb v niektorých mestách či štátoch.


Nie je zámerom tohto statusu postaviť sa na stranu niektorého z kandidátov, ale čítali ste alebo počuli, že v niektorom zo štátov Únie „ústredná volebná komisia“ zasadla a vyhlásila za víťaza toho alebo druhého kandidáta? Nevideli a nepočuli lebo takej niet. O komisii pre celú Úniu ani nehovoriac.

O počte hlasov pre jednotlivých kandidátov sa „dohodnú“ sčítavací komisári vo volebných miestnostiach. V televízii ukazovali zábery ako zakrývajú okná na volebnej miestnosti v ktoromsi meste, aby zvonku dovnútra nebolo vidieť.

Trumpov štáb namieta, že niekde nepustili do volebnej miestnosti jeho pozorovateľov. Predpokladám, že v súdnych žalobách to bude musieť – a vedieť – dokázať. Písalo sa o prípadoch, že vo volebný večer bol v niektorom štáte približne vyrovnaný stav – s miernou prevahou pre Trumpa – a cez noc prišlo rádovo stotisíc poštových hlasov, všetkých pre Bidena.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/11/15/dnes-sa-v-bratislave-manifestovalo-proti-bezpraviu-a-media-opat-zbabelo-mlcia-video/

Prinajmenšom to protirečí matematickému zákonu veľkých čísel. Pripočítajte k tomu mediálnu masáž v prospech Bidena. Nech nás Boh chráni pred americkou demokraciou.
Vyzerá to, že vyhrá Biden.

Objavujú sa komentáre, že potom sa priblížia americké vojská k Rusku cez východnú Európu, čiže cez nás. Tým viac by sme mali demonštrovať proti americkým základniam na Slovensku. Podľa ruskej vojenskej doktríny, ak z niektorého územia NATO (napr. z Poľska alebo Pobalia) alebo lode vyletí raketa proti Rusku, Rusko odpovie raketami – s akými náložami? – na ciele v celom NATO. Tým viac nesmú byť základne NATO alebo USA na našom území.

Ako Bidenova viceprezidentka kandiduje Kamala Harrisová. Pri Bidenovom veku a zdravotnom stave ona asi bude hrať prvé husle v americkej politike. Harrisová je radikálna feministka, prívrženkyňa Black Lives Matter, LGBTI, ideológie gender a zo všetkého podozrieva Rusko. Som zvedavý, či by sa potom odvážili slovenskí športovci nepokľaknúť na začiatku stretnutia na znak podpory BLM.

Ak Biden nastúpi do úradu, na slovenských hraniciach by sa mali objaviť nápisy: No entry for american policy and politicians.

Verejná výzva k slovenským vojakom od plukovníka gen. štábu vo výslužbe
Verejná výzva od Ing. Petra Šveca, p.s.c., RCDS, plk. gšt. v.v. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Prevzatý článok