Žirinovskij radí Trumpovi bojovať
14 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

„Toho, kto príde voliť o deň neskôr, treba považovať za blázna. Preto nesmú platiť ani dodatočné hlasy poslané poštou,“ tvrdí známy ruský politik.Uviedol portál Fbm.ru.


Známy ruský politik Vladimír Žirinovskij, šéf Liberálnodemokratickej strany Ruska, sa v sociálnej sieti Telegram obrátil s výzvou na Donalda Trumpa. Odporúča mu, aby sa nevzdával.


„Donald Trump, radím odolať. Američania sa majú čím brániť. Celá Amerika je ozbrojená. Preto je potrebné chrániť záujmy amerického ľudu pred podvodmi,“ napísal.


Podľa Žirinovského každého, kto príde voliť po volebnom dni, treba považovať za blázna. Ak boli americké prezidentské voľby 3. novembra, potom sa rovnaký deň majú i skončiť. To isté má platiť i pre hlasy posielané poštou.


Žirinovskij je preto presvedčený, že na základe skutočne „zákonných hlasov“ zvíťazil Trump. Odporučil stále ešte právoplatnému šéfovi Bieleho domu, aby sa obrátil na príslušný súd. Mal by požadovať, aby „zmeškané“ hlasy neboli započítané. Keďže podľa neho je Trump medzi obyvateľmi USA veľmi populárny.


Volebná neistota v USA potrvá do 14. decembra. Výsledok krajinu nevyhnutne rozdelí (Dmitrij Minin)
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Iveta Machová