Neuveriteľné svinstvo: Lekárka asistovala pri pôrode opitá! Matka po ňom zomrela
14 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Život píše rozličné príbehy no ten, ktorý sa stal vo Francúzsku je veľmi tragický, pretože sa skončil smrťou rodičky.


Belgickú lekárku, ktorá pri pôrode asistovala pod vplyvom alkoholu, odsúdili vo štvrtok vo Francúzsku na tri roky za mrežami. Do basy pôjde lekárka za to, lebo žena, ktorá rodila, pri tom zomrela, píše portál 1.pluska.sk.
Súd lekárku uznal vinnú so zabitia

Ilustračné foto. Zdroj: pixabay.com


Smutný a tragický prípad sa stal ešte v septembri 2014 počas pôrodu cisárskym rezom. Anestéziologička Helga Wautersová pri ňom niekoľkokrát pochybila, čím sa zdravotný stav rodičky Xynthie Hawkeovej z Veľkej Británie veľmi skomplikoval a štyri dni po zákroku zomrela, informovala o tragédii agentúra AFP. Francúzsky súd uznal 51-ročnú anestéziologičku za vinnú zo zabitia. To však pre Helgu Wautersovú nebolo všetko, pretože okrem trestu odňatia slobody jej súd vo francúzskom meste Pau zakázal výkon lekárskeho povolania a nariadil vyplatiť rodine pozostalej odškodné vo výške takmer 1,4 milióna eur.

Lekárka síce nebola počas vyhlásenia verdiktu na súde prítomná, lenže k požitiu alkoholu počas pracovného dňa sa priznala. Tvrdila však, že za smrť pacientky sú zodpovední aj viacerí jej kolegovia. V čase nešťastia totiž pracovala na pôrodníckom oddelení nemocnice neďaleko mesta Pau len necelé dva týždne.
Belgičanka sa do Francúzska presťahovala po tom, ako bola prepustená z predchádzajúceho zamestnania, lebo aj tam prišla do nemocnice pod vplyvom alkoholu. Vyšetrovanie prípadu vo francúzskej klinike neskôr podľa tlačovej agentúry AFP ukázalo, že agentúra, ktorá ju na prácu v nemocnici najala, si poriadne nepreverila jej profesionálnu minulosť, dodáva v závere portál 1.pluska.sk.

Beštia v ľudskej koži: Zdravotná sestra zavraždila osem novorodencov a chcela aj ďalších desať!
Niektorí ľudia sú horší ako zvieratá čo potvrdila aj zdravotná sestra, ktorá v službe usmrtila osem čerstvo narodených bábätiek. Správu priniesli portál 1.pluska.sk, aj agentúra AP. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.