Mladým Kiskovcom sa v biznise s pôžičkami mimoriadne darí
14 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Pôžičkám mladých Kiskovcov sa darí aj v kríze, lebo požičiavajú najmä starším a za slušný úrok.


To konštatuje hneď v úvode článok o rodinnom biznise mladých Kiskovcov - požičiavaní peňazí tým, ktorí si chcú či potrebujú požičať na portáli e.dennikn.sk. Bratia Maroš a Michal Kiskovci, synovci bývalého prezidenta, vytvorili pred piatimi rokmi platformu Zinc Euro, cez ktorú požičiavajú ľudia ľuďom. Ich investori zarábajú na úrokoch, oni na provízii a pre klientov sú zaujímaví preto, že často požičajú aj tým, ktorých banky odmietnu.

Zinc Euro nie je banka, nemusí sa riadiť okliešťujúcimi bankovými pravidlami a môže požičať aj tým, čo si v banke či pôžičkovej firme požičať nevedia. Po úvodných stratových rokoch sa v nej Kiskovcom vlani začalo dariť. Tržby im stúpli viac než dvaapolnásobne, zisk presiahol dva milióny eur, konštatuje citovaný portál.

Zdroj iba v zátvorke pripomína - ("Na porovnanie: toľko si nevedeli zarobiť ani menšie stavebné sporiteľne Wüstenrot či sporiteľňa ČSOB a bolo to zhruba toľko, čo dokázala pred predajom novému investorovi vytlačiť OTP Banka Slovensko.")

Ako Kisku dostihli „prešľapy“ minulosti
Keď si niekto hovorí Dobrý anjel a koná v "dobrej viere" Čítať ďalej
16 | 02 | 2020 | Jaroslav Fabok


"Mladí Kiskovci vlani naštartovali spoluprácu s Poštovou bankou a jej dcérskou Amico Finance. Túto splátkovú firmu má (z pozície v dozornej rade) pod patronátom ich otec Jaroslav Kiska, brat bývalého prezidenta, s ktorým v 90. rokoch zakladal splátkovú spoločnosť Quatro a katalógový predaj Triangel. Tie neskôr predali VÚB a Jaroslav vlani po rokoch, v ktorých svoje splátkové dieťa viedol ešte aj pre VÚB banku, za dramatických okolností prešiel do Amico Finance. Túto splátkovú firmu vlani získala Poštová banka." vysvetľuje e.dennikn.sk.

Michal Kiska v článku hovorí, že "ku vlaňajším povzbudivým výsledkom prispelo aj to, že začali úroky a poplatky účtovať inak ako dovtedy. Miesto rovnomerného rozloženia sa priklonili k anuitným splátkam. Tak fungujú aj banky – väčšiu porciu úrokov účtujú na začiatku splácania a postupne klesajú. „Čísla by boli dobré aj bez toho, ale táto zmena spôsobila, že nám tak vystrelili,“ vyjadril sa.

portál ešte na vysvetlenie dodáva - "v konečnom dôsledku pri anuitnom splácaní človek na úrokoch zaplatí o čosi viac, lebo istina klesá pomalšie. Pre úverovú firmu je to výhodné aj preto, lebo sa tak chráni pri rýchlom predčasnom splatení, keď úver ešte nezarobil možno ani na náklady spojené s jeho poskytnutím."

Nemám prečo žiadať o milosť! Kiska tak reaguje na Šefčovičove obvinenia
Prezident SR Andrej Kiska nebude podľa vlastných slov nikdy žiadať o milosť. Hovorí tak v vo videu na sociálnej sieti. Reaguje tak na utorkové (5. 3.) vyjadrenie kandidáta na prezidenta Maroša Šefčoviča o možných dohodách medzi kandidátkou Zuzanou... Čítať ďalej
06 | 03 | 2019 | Roman Suchý