Matovič chcel s Kotlebovcami rečniť na mítingu, teraz kritizuje SMER, že s nimi kolaboruje
14 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Premiér Igor Matovič sa vo svojom statuse pustil do poslancov opozičnej strany SMER-SD kvôli tomu, že sa plánujú zúčastniť 17. novembra na protestnom zhromaždení s Kotlebovcami a hovorí o kolaborácii „mafie s fašistami“. Možno mu však treba pripomenúť, že to bol práve on, kto chcel rečniť na predvolebnom mítingu spoločne s Marianom Kotlebom a kotlebovcov sa dokonca zastával, keď im mítingy narušovali progresívni extrémisti.



17. novembra bude v Bratislavských uliciach rušno

V utorok 17. novembra sa na Hodžovom námestí (pred prezidentským palácom) v Bratislave uskutoční veľký občiansky protest proti vláde Igora Matoviča. Okrem bežných občanov bez politickej príslušnosti avizujú účasť na protestnej akcii aj opoziční politici.

Z parlamentných strán sa zúčastnia Kotlebovci a tiež poslanci strany SMER-SD (Najnovšie SMER oznámil, že si zorganizuje vlastnú akciu no možno bude odporúčať svojim priaznivcom zúčastniť sa aj na inom proteste, pozn.red), z mimoparlamentných SNS a paradoxne aj komunistická strana Slovenska.

Jedinou známou opozičnou stranou, ktorá v utorok 17. novembra nevyjde do ulíc je strana Hlas Petra Pellegriniho. Tá namiesto toho vyzýva ľudí, aby si doma zapálili sviečky a dali ich za svoje okná a taktiež spúšťa internetovú anketu o predčasných voľbách.

Smer plánuje 17. novembra vlastnú akciu pri soche Alexandra Dubčeka
Opozičný Smer-SD organizuje 17. novembra pred plánovanými protestmi vlastnú akciu pri soche Alexandra Dubčeka v Bratislave. Cez sociálne siete sa plánuje prihovoriť verejnosti a odporučiť ľuďom pridať sa k protestom. TASR o tom informoval hovorca... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR


V utorok 17. novembra sa na Hodžovom námestí (pred prezidentským palácom) v Bratislave uskutoční veľký občiansky protest proti vláde Igora Matoviča. Okrem bežných občanov bez politickej príslušnosti avizujú účasť na protestnej akcii aj opoziční politici.

Z parlamentných strán sa zúčastnia Kotlebovci a tiež poslanci strany SMER-SD (Najnovšie SMER oznámil, že si zorganizuje vlastnú akciu no možno bude odporúčať svojim priaznivcom zúčastniť sa aj na inom proteste, pozn.red), z mimoparlamentných SNS a paradoxne aj komunistická strana Slovenska.

Jedinou známou opozičnou stranou, ktorá v utorok 17. novembra nevyjde do ulíc je strana Hlas Petra Pellegriniho. Tá namiesto toho vyzýva ľudí, aby si doma zapálili sviečky a dali ich za svoje okná a taktiež spúšťa internetovú anketu o predčasných voľbách.
Matovič : Zvláštny pocit, mať za opozíciu mafiu, navyše kolaborujúcu s fašistami

Napriek tomu, že na protestoch sa zúčastnia bežní občania a politici takmer z celého politického spektra sprava do ľava , premiér Igor Matovič to zúžil na to, že „mafia ide kolaborovať s fašistami.“ Okrem statusu dal vyhlásenie aj na tlačovej konferencii : „Mafia a fašisti sa dohodli, že budú robiť protivládne protesty.“ V preklade podľa „Matovičovho slovníka“ to znamená SMER s Kotlebovcami.

Slovensko na pokraji masových protestov. Už 17. novembra sa Matovič dozvie pravdu
V utorok 17. novembra sa má v Bratislave konať ďalší protest proti obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom. Podľa organizátorov, ktorí o tom informujú na sociálnej sieti, sa má začať o 15:00 na bratislavskej Hlavnej stanici Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Pred voľbami chcel Matovič rečniť na kotlebovskom mítingu

Keď sa však pozrieme na situáciu spred pár mesiacov, počas vrcholiacej predvolebnej kampane, zisťujeme, že Igor Matovič nemal voči Kotlebovcom až tak ostrý slovník a dokonca Matovič žiadal Kotlebu, aby mohol spolu sním vystúpiť na predvolebnom mítingu, kde by presviedčal jeho voličov, aby volili OĽaNO.

Túto  myšlienku povedal Matovič Kotlebovi aj priamo v diskusnej relácii „O 5 minút 12“ na RTVS : „Dáte mi slovo a budeme môcť diskutovať s vašimi voličmi?“ opýtal sa.

Na čo mu Kotleba odvetil, že áno . Neskôr ale vysvitlo, že Kotleba mal na mysli, že Matovič bude môcť diskutovať len z pozície diváka na jeho mítingu, čo sa nepáčilo Matovičovi, ktorý chcel diskutovať s voličmi Kotlebu ako hlavný rečník. Míting Matoviča s Kotlebom sa tak nakoniec neuskutočnil.

Igor Matovič sa dokonca zastával mítingov Kotlebu a kritizoval progresívnych extrémistov za to, že im mítingy narušujú: „Ja by som chcel naozaj vyzvať ľudí ako Kiska, Truban, Beblavý, aby sa stiahli, aby namiesto toho , čo robia po tých námestiach, aby si robili vlastné mítingy a pozývali si voličov Kotlebu a zaujímali sa o ich problémy.“

Občania vyzývajú na odpor voči Matovičovej vláde. Naozaj čakajú Slovensko otvorené protesty?
Valí sa to zo všetkých strán. Vyhlásenia, otvorené listy, plamenné výzvy, vrátené vyznamenania… Občania majú plné zuby korony, to sa dá pochopiť. Lenže rovnako majú aj plné zuby Matoviča a jeho spôsobu vládnutia. A to sa dá tiež... Čítať ďalej
14 | 11 | 2020 | Aneta Leitmanová

Matovič ako opozičný politik organizoval viacero protestov

Je tiež zaujímavé sledovať ako Matovič – opozičný politik bol hlavný organizátor rôznych protestov, či už na námestiach, alebo dokonca pred bytovým komplexom Bonaparte, kde býval vtedajší premiér Robert Fico.

A dnes Igor Matovič ako premiér Slovenskej republiky nie je vôbec nadšený z protestov, ktoré sa konajú voči nemu. Napríklad agresívnych účastníkov októbrového protestu pred úradom vlády nazval opicami a vyhlásil, že títo ľudia si zaslúžili použitie vodného dela zo strany polície. Minister obrany Jaroslav Naď dokonca hovorí o tom, že je pripravený použiť vojenskú políciu počas plánovaného protestu 17. novembra.

Áno, je pravdou, že počas minulého protestu sa uskutočnili aj výtržnosti zo strany niektorých jedincov. No drvivá väčšina protestujúcich nerobila žiadne problémy a len jednoducho prišli vyjadriť svoj názor. Podobné provokácie zo strany niektorých účastníkov protestu sa možno objavia aj 17. novembra, no nemožno preto generalizovať a viniť z toho všetkých ostatných účastníkov.

Verejná výzva k slovenským vojakom od plukovníka gen. štábu vo výslužbe
Verejná výzva od Ing. Petra Šveca, p.s.c., RCDS, plk. gšt. v.v. Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Prevzatý článok

Aj niektorí účastníci protestov „Za slušné Slovensko“ sa správali agresívne. Polícia voči nim ale nezasiahla

Povedzme si ale otvorene, ani protesty v roku 2018 „Za slušné Slovensko“, ktoré podporoval aj Matovič neboli vždy úplne slušné. Pred úradom vlády sa taktiež zhromaždila skupina ľudí, ktorá nepríčetne vrieskala , správala sa agresívne a chcela vyvaliť bránu pred úradom vlády. Na rozdiel od minulého októbrového protestu , ale polícia v roku 2018 nepoužila voči agresívnym demonštrantom donucovacie prostriedky ani vodné delá a situácia preto neeskalovala:


Vulgárny Matovič: Danko mi pripadá ako h*vno

Ak niekto namieta, že súčasné protesty proti Matovičovej vláde sú príliš vulgárne, netreba zabúdať na to, že bol to práve Igor Matovič, ktorý ešte ako opozičný politik na proteste, ktorý organizoval s Richardom Sulíkom navádzal ľudí, aby vtedajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka škaredo urazili: „Pripadá mi ako h*vno čo si v špajzi sadne na poličku a tvári sa ako jahodový lekvár.“

https://youtu.be/8sJyUXQDnCc
Prečo sa Matovič bojí zlegalizovať protest ?

Ďalším problémom protestu, ktorý sa má konať v utorok 17. novembra môže byť to, že je vlastne nelegálny. Vláda totiž zaviedla núdzový stav a zakázala verejné zhromaždenia. Je však udivujúce, že Matovič najnovšie, zrejme pod tlakom ľudí ide od pondelka otvárať kostoly, divadlá a kiná, kde bude možné využiť kapacitu do 50%, no zákaz verejných zhromaždení a protestov naďalej platí a to napriek tomu, že vonku je oveľa menšia šanca nákazy než vo vnútorných priestoroch.

Obáva sa vláda veľkého počtu účastníkov na proteste a z tohto dôvodu ho necháva v polohe nelegálnej akcie, aby to mnoho ľudí odradilo od úmyslu vyjsť do ulíc?

Premiér venuje veľa pozornosti chystaným protestom - má strach?
Podľa predsedu vlády masívne protesty pripravujú mafiáni a fašisti. Prečo ho táto téma tak frustruje? Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Ivan Brožík