Brutálna vražda pred súdom: Oddaľovanie rozsudku či skutočne nové dôkazy?
14 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vinná alebo nie? Verejnosť sa mohla v piatok trinásteho dozvedieť, či vraždu Tomáša (†16) zo Žiliny spáchala jeho spolužiačka Judita, jeho obhajcovia však predložili nové dôkazy, a tak sa možno rozhodujúce pojednávanie odročilo o týždeň.


Tragédia, ktorá pred rokom a pol otriasla žilinským sídliskom tak stále nemá vinníka hoci tentokrát už k tomu bolo blízko. Obhajoba obvinenej Judity totiž predložili údajne nové dôkazy, a tak okresná sudkyňa verdikt nad tínedžerkou nevyriekla, informuje o tom portál tvnoviny.sk.
Verzia o falošnom odpočtárovi

Judita pred súdom, ktorý bol, okrem prečítania obžaloby, po celý čas neverejný menila správanie ako chameleón. Autor: Jozef Uhlárik st.


Hrôza, ktorá otriasla celým Slovensko sa stala vlani 16. mája v popoludňajších hodinách v jednom z luxusných bytov na 6. poschodí činžiaku na žilinskom sídlisku Vlčince. Prvé informácie zneli, že Tomáša mal v byte dobodať neznámy odpočtár plynu, ktorý napadol chlapcovu kamarátku. Ten ju chcel brániť, pričom došlo k súboju, po ktorom skončil mladý Tomáš na zemi v kaluži krvi. Útočník mu zasadil až 51 bodných a bodnorezných rán. Krátko po začiatku vyšetrovania však polícia ako na hlavného podozrivého ukázala práve na Juditu.

To, že polícia z vraždy tínedžera obvinila práve jeho kamarátku Juditu verejnosť šokovala, pretože to bola práve ona, ktorá telefonovala na tiesňovú linku s prosbou, aby vyslali záchranárov na pomoc Tomášovi. Po ich príchode im ukázala aj rany na rukách, ktoré jej mal spôsobiť práve neznámy odpočtár, no kriminalisti na mieste činu v krvi na zemi našli viaceré stopy. Bosé nohy v nej identifikovali ako nohy Judity a odtlačky topánok ako stopy záchranárov.

Ohavná vražda: Otec odrezal spiacej dcére hlavu kosákom, dostal iba deväť rokov väzenia
Celý svet obletela pre väčšinu civilizovaných ľudí ťažko predstaviteľná správa o šialenej vražde. Iránec zabil svoju 14-ročnú dcéru, aby očistil česť svojej rodiny. Keď dievča spala, otec jej v jej izbe odrezal hlavu kosákom. Za tento čin teraz... Čítať ďalej
30 | 08 | 2020 | Timotej Dudka

Dva nože ukryté doma v komode

Týmto nožom mala obžalovaná Judita brutálne dopichať svojho kamaráta Tomáša (†16). Zdroj: PZ


Vyšetrovatelia prítomnosť tretej osoby, teda neznámeho muža, ktorý mal podľa Juditiných slov Tomáša zavraždiť, v krátkom čase úplne vylúčili. Krv ale našli aj v kuchynskom drese a pod bielou komodou v Juditinej detskej izbe. Práve pri prehliadke komody našli kuchynský nôž ukrytý pod šálom a tenisovou raketou. A práve tento nôž označili ako vražednú zbraň. Na noži dlhom 31 cm s čepeľou dlhou 18,5 cm bola krv, ktorá podľa výsledkov DNA patrila Tomášovi a Judite.

Ďalšie prekvapenie čakalo na kriminalistov keď na mieste činu našli ukrytý aj druhý nôž! Ten mal ležať v tej istej bielej komode a v tej istej zásuvke, v ktorej policajti objavili aj vražednú zbraň. Našiel ho otec obvinenej pod ďalšími jej vecami, ktoré policajti počas obhliadky miesta činu už neprezreli. Aj na ňom sa našla DNA Judity a Tomáša. Oba nože mali byť umývané v kuchynskom drese, kde policajti tiež našli krvavé stopy.

Brutálna vražda v Poprade! Vrahom mal byť majiteľ pohrebnej služby
Polícia zadržala majiteľa pohrebnej služby z Popradu pre podozrenie zo spáchania vraždy. Prípad sedemkrát bodnutého muža, nájdeného v Mlynickom potoku už vyšetruje NAKA. Vyšetrovateľ podáva na súd návrh na vzatie do väzby voči Jozefovi K. Hrozí mu... Čítať ďalej
18 | 11 | 2019 | Gabriel Matta

Rodina obvinenej verí v jej nevinu

Otec Judity chodí na každé jej pojednávanie a spolu s celou rodinou neverí, že ohavný čin spáchala práve jeho dcéra. Autor: Jozef Uhlárik st.


Príčinou Tomášovej smrti bol podľa znalcov hemoragický a traumatický šok z vykrvácania po bodných ranách zasadených hlavne do chrbta, hrudníka a brucha. Judita stále tvrdila, že jej to je ľúto, ale že si na nič vôbec nespomína, a napokon pred sudcom v prípravnom konaní odmietla aj vypovedať. Opísať to, čo sa za dverami bytu stalo sa rozhodla až na prvom pojednávaní pred okresným súdom. Na lavici obžalovaných sa pred výpoveďou chvíľami celá triasla a do očí sa jej tlačili slzy, chvíľami pôsobila chladná ako skala. Zrejme si až za mrežami uvedomila čo spravila, a že vo väzení môže stráviť dlhé roky.

Juditina najbližšia rodina od začiatku popiera, že by ohavný čin spáchala práve ich dcéra. „My jej veríme, že je nevinná, a že ju súd oslobodí, ale teraz sa k ničomu nebudeme bližšie vyjadrovať. Možno až potom, keď sa to celé skončí,“ povedal pri prvom pojednávaní otec tínedžerky, ktorý chodí spolu s manželkou na každé dcérine pojednávanie. Juditina rodina si dokonca najala súkromných detektívov z Čiech, ktorí majú tiež nájsť dôkazy o jej nevine.

FBI ODHALILA NAJHORŠIEHO VRAHA V DEJINÁCH USA! Priznal sa až k 93 vraždám s výsmechom na súde a úsmevom na tvári
Gary Ridgway, známy ako "vrah zo Zelenej rieky", ktorý bol usvedčený z vrážd 49 žien, už nie je najhorším sériovým zabijakom v moderných dejinách Spojených štátov. Predstihol ho sedemdesiatdeväťročný Samuel Little, ktorého prípad riešil Federálny... Čítať ďalej
09 | 10 | 2019 | Ján Prokop

Rozsudok pre nové dôkazy odročili

Rodina obvinenej Judity si najala súkromných detektívov z Čiech a na sociálnej sieti vytvorila aj špeciálny profil. Zdroj: FB / Free Judita


A nielen to, na krátky čas bol dokonca medzi jej obhajcami aj Daniel Lipšic. Obhajoba tínedžerky zrejme našla niečo, čo by mohlo ešte oddialiť rozsudok, pretože v piatok, keď sa už právny zástupca rodiny zavraždeného Tomáša chystal na záverečnú reč, vyrukovali s údajne novými dôkazmi, takže sudkyňa pojednávanie odročila na budúci týždeň.

Zvláštne ale je, že na jednej strane Juditini obhajcovia namietali, že súdny proces trvá neprimerane dlho a žiadali jej prepustenie z väzby, na strane druhej ale predložia údajne ďalšie dôkazy, hoci pred súdom už vypovedali všetci svedkovia, ktorí mohli k tragédii čo-to povedať. Senát preto pojednávanie odročil na budúci týždeň, informuje v závere portál tvnoviny.sk.

Hrôza: Krásnu tanečnicu naporcioval otec nožom na kebab! Do väzenia ale nechcel, bál sa koronavírusu
Rodinná hádka sa skončila veľkou tragédiou. Mladá Didem Usluová († 32) brutálne zomrela rukou vlastného otca, keď vraj domov prišla opitá, hádala sa a hovorila vulgárne. Čítať ďalej
01 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.