Zuckerberg prezradil zamestnancom, že je „jasné“, že Biden vyhral sporné americké voľby
13 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Generálny riaditeľ spoločnosti Facebook Mark Zuckerberg údajne vyhlásil za víťaza amerických prezidentských volieb demokrata Joea Bidena, čím dal najavo, že Trump nevyhrá ani vďaka súdnym sporom, informuje portál RT.


Zuckerberg, podľa všetkého, odignoroval verejný obraz Facebooku ako tvrdého zástancu nezasahovať do volieb subjektmi, ktoré sa legitímne nezúčastňujú na politickom procese. Štvrtkový prejav generálneho riaditeľa spoločnosti Facebook ako prvý získal portál Buzzfeed, pričom neskôr ho potvrdila aj stanica CNBC.

"Verím, že výsledok volieb je teraz jasný a Joe Biden sa stane našim ďalším prezidentom. Je dôležité, aby ľudia mali dôveru v to, že voľby boli v zásade spravodlivé, a to platí pre desiatky miliónov ľudí, ktorí hlasovali za Trumpa," prehlásil Zuckerberg počas prejavu pre svojich zamestnancov.

Miliardár neurobil žiadne verejné vyhlásenia týkajúce sa výsledku volieb, ktoré sú podľa súčasného prezidenta Donalda Trumpa a jeho administratívy sporné, keďže viaceré štáty čelia súdnym sporom a prepočtom - hoci jeho manželka Priscilla Chanová a prezidentka akciovej spoločnosti
Facebook Sheryl Sandbergová zablahoželali Bidenovi a novozvolenej viceprezidentke Kamal Harrisovej.

Trump prešiel do útoku, pasca na Bidena sklapla
Podľa ruského profesora Igora Panarina práve ľudia nového amerického ministra obrany zatkli pred niekoľkými dňami v nemeckom Frankfurte nad Mohanom v pobočke CIA osoby, ktoré mali pre Bidena zabezpečiť podvodný softvér. Uviedol... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Zuckerberg sa však údajne sťažoval na Trumpove odmietnutie prijať porážku, dokonca odmietol návrhy, že prezident by mohol ešte vyhrať vďaka súdnym sporom.

„Myslím si, že je celkom zbytočné, že ľudia vonku zvyšujú očakávania, že bude dosiahnutý iný výsledok, ako sa predpokladalo,“ lamentoval a zopakoval príbeh, že „prerozprávanie a právne výzvy“ Trumpovej kampane je niečo „nesprávne a je to niečo, čo neuvidíte pri iných voľbách“.

Zuckerberg uznal, že Biden a jeho zamestnanci „nemajú radi jeho a ani Facebook“, ale že chvália jeho partnerov pre kontrolu faktov na sociálnych sieťach.

Biden nemá 20 pensylvánskych voliteľov a zatiaľ nevyhral
Výsledok volebného hlasovania v USA medzi Bidenom a Trumpom by mal byť v súčasnosti v pomere 259:214, na víťazstvo Bidenovi ale treba 270 hlasov. Uviedol portál 360tv.ru. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič