"Zastavme pandémiu nenávisti. Dajme dole Matoviča!", vyzýva Blaha
13 | 11 | 2020 I Aneta Leitmanová

Na Slovensku je milióny nahnevaných a frustrovaných ľudí. Vláda im berie slobodu, ničí im živobytie, premiér im dennodenne nadáva, ponižuje ich, oberajú ich o budúcnosť, píše poslanec Blaha vo svojom statuse.


"Najskôr im Matovič sľúbi, že celoplošné testovanie vyrieši všetky problémy, potom ďalej predĺži núdzový stav. Najskôr sa tu vychvaľuje atómovou bombou a zo špajchlí v nose robí Slovenské národné povstanie - a potom je všetko po starom, nič sa nemení, ide zničiť Slovensku ešte aj Vianoce.", rozhorčuje sa Blaha.

Tvrdí, že ľudia už toho majú akurát tak po krk. Prichádzajú o všetko, na čom im záleží. Vláda ich zbavuje dôstojnosti, úcty aj slobody. A namiesto toho, aby Matovič robil všetko pre upokojenie situácie a národný zmier, on od rána do večera šíri nenávisť.

"Len za jednu dnešnú tlačovku stihol vyurážať Sulíka, Cigánikovú, Bárdyho z Aktualít, potom rasisticky naložil Rómom, že sú klamári a klasika - zase zatváral do basy opozíciu. Všetci sú mafiáni a fašisti, len on je Panna Orleánska." píše Blaha.

Matovič sa odvoláva na odborníkov, ktorí odrazu neexistujú. "Vyparili sa", tvrdí
Premiér Igor Matovič sa v súvislosti so spustením „najväčšej logistickej operácie v dejinách Slovenska“ – viacnásobného testovania národa na koronavírus odvolával na to, že sa o tejto možnosti radil s viacerými odborníkmi, ktorých však doteraz... Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Je presvedčený, že ľudia už ani nevnímajú, každý deň to isté. "Tamten je zlý, onen je zlý, tamtoho zavriem, henten nech sa trasie. A tak. Lekári sú sabotéri, vedci sú bludári, profesor zo Stanfordu šíri kotlebovské hoaxy, Bukovský je zlo, Čekan je zlo, všetci sú zlo, len naše veličenstvo je to najlepšie na svete."

Je pravdou, že za ostatné týždne stihol Matovič vyurážať úplne každého na Slovensku, všetkých by najradšej zatváral, všetci sú len zlodeji a extrémisti. Takto to ďalej podľa Blahu nejde. "Takýto človek jednoducho nemôže ostať na čele vlády, lebo tu máme za pár mesiacov občiansku vojnu. Každý deň si nájde nový terč, každý deň prikuruje." tvrdí.

Blaha vyzýva, aby sme teraz zahodili rozdiely medzi ľavicou a pravicou, liberálmi a konzervatívcami, lebo toto je teraz vedľajšie. "Slovensko potrebuje výdych. Zmier. Upokojenie." píše.

Ústavný právnik: Predĺžením núdzového stavu vláda prekročila svoje kompetencie!
Z núdzového stavu a s ním spojenými obmedzeniami sú už Slováci frustrovaní a nechápu, prečo ho tak dlho musia znášať. Igor Matovič ale trvá na svojom. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Bratislava bude podľa Blahu posiata protestmi a iba jeden jediný ohlásili ultras. "My ideme slušne a normálne vyjadriť svoj odpor. Proti Matovičovi, proti vláde." vysvetľuje Blaha s tým, že médiá spoichybňujú tieto protesty Matovičovými slovami o protestujúcich fašistoch a mafiánoch.

"Zoberme hrnce a panvice a urobme rámus, čo to dá - bez násilia, bez agresie. Taká je tradícia v Latinskej Amerike, volá sa cacerolazo. Zoberme si príklad, funguje to. Hrnce, lyžice, panvice, buchot. Je to symbol toho, že berú ľuďom všetko. Ostali len prázdne hrnce. A my sa viac nemôžeme prizerať." vyzýva Blaha s vysvetlením, aby "Papaláši" počuli, že už toho máme dosť! "Nenechajte sa odradiť, priatelia, oni sa vyhrážajú, lebo sa boja. Až sem cítiť ich strach." uzatvára svoj status Blaha.



Biológ: "Premiér je náš najúspešnejší vedec"
Tvrdí to molekulárny biológ Peter Celec v súvislosti s tým, ako Igor Matovič "rešpektuje" skutočných vedcov a vedu ako takú. Čítať ďalej
12 | 11 | 2020 | Ivan Brožík