Svetové médiá: "Slovensko ukončilo nádeje Severného Írska"
13 | 11 | 2020 I tasr

Ohlasy médií na postup slovenskej futbalovej reprezentácie na ME 2020 po štvrtkovom víťazstve vo finále baráže na pôde Severného Írska 2:1 po predĺžení.



BBC:

"Severnému Írsku nebolo súdené... Fanúšikovia zostali na štadióne, aby sa poďakovali hráčom, ktorí odovzdali všetko, no vo štvrtok večer to nebolo v ich silách. Jonny Evans zdraví divákov, Kyle Lafferty je v slzách a Slováci oslavujú v klbku na opačnom konci."


Sky Sports:

"Sen Severného Írska o EURO sa rozplynul tragédiou v predĺžení."




The Guardian:

"Slovensko zužitkovalo dve defenzívne chyby súpera a stačilo mu to, aby pridalo Severné Írsko k Írsku na zozname svojich skalpov na ceste na EURO."
Daily Mirror:

"Severné Írsko do toho dalo maximum, ale chýbala mu rozdielová kvalita a jeho hráči si mohli počínať lepšie pri oboch inkasovaných góloch."

Hamšík nehral nič, Slováci idú na Euro. Čo povedali o postupe?
Slovenskí futbalisti zvíťazili vo štvrtkovom finále play off EURO 2020 v Belfaste nad Severným Írskom 2:1 po predĺžení. Na kontinentálny šampionát sa prebojovali druhýkrát v histórii, v E-skupine budú ich súpermi Poľsko, Švédsko a... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Michal Filek/TASR



Belfast Telegraph:

"Severné Írsko sa ponorilo do smútku v predĺžení. Michal Ďuriš poslal vo Windsor Parku Slovensko na EURO."


Irish Independent:

"Namiesto EURO zavládol v Severnom Írsku žiaľ po tom, ako prehralo v predĺžení so Slovenskom."
Irish Times:

"Slovensko udrelo na konci a ukončilo nádeje Severného Írska o účasti na EURO."
UEFA:

"Slováci slávia v Belfaste. Slovensko, Škótsko, Severné Macedónsko a Maďarsko sa kvalifikovali počas dramatickej finálovej noci play off."
idnes.cz:

"Postupová radosť vládne aj na Slovensku. Zvíťazilo v Severnom Írsku 2:1 po predĺžení a druhýkrát za sebou postúpilo na záverečný turnaj. V 110. minúte rozhodol Ďuriš."
eurofotbal.cz:

"Severné Írsko je pre Slovensko, zdá sa, zasľúbená krajina. Pred vyše dekádou tam spravilo výrazný krok za svojimi dosiaľ jedinými majstrovstvami sveta, teraz v Belfaste pre zmenu vybojovalo svoju druhú účasť na zraze európskej smotánky. Vďaka gólu Michala Ďuriša z druhej polovice predĺženia sa v skupine môže tešiť na Španielov či poľských susedov."

Návrh novely zväčšuje okruh žiadateľov i využitia peňazí Fondu na podporu športu
Prostriedky verejnoprávneho Fondu na podporu športu by mali pomôcť aj pri výstavbe, modernizácii a rekonštrukcii športovej infraštruktúry národného významu a športovej infraštruktúry. Čítať ďalej
07 | 10 | 2020 | TASR