Matovič: Od pondelka by sa mohli otvoriť kiná, kostoly aj fitká a plavárne
13 | 11 | 2020 I Michal Filek/TASR

Od pondelka (16. 11.) by sa mohli otvoriť divadlá, kiná a kostoly maximálne do 50 percent kapacity ich priestorov. Na sociálnej sieti to uviedol premiér Igor Matovič (OĽANO) s tým, že tento návrh predložil na štvrtkovom (12. 11.)  zasadnutí konzília epidemiológov, virológov a verejných zdravotníkov, ktoré s ním súhlasilo.


Súčasťou návrhu je podľa Matoviča aj otvorenie posilňovní a plavární pre športové kluby maximálne do šiestich ľudí. "Taktiež sa uvažuje nad umožnením nižších profesionálnych líg," dodal premiér. Verí, že návrhy konzília dostanú na zasadnutí piatkovej pandemickej komisie podporu.

Matovič dodal, že aj naďalej platí jeho verejný prísľub ministrovi hospodárstva a šéfovi SaS Richardovi Sulíkovi, že ak príde do nedele (15. 11.) s plánom, ktorý zníži do 30. novembra 7-dňový kĺzavý medián na Slovensku pod 500, prenechá mu vedenie boja s pandémiou nového koronavírusu.

Zdá sa, že tej pliage sme "väzy nezlomili" a atómovka zasiahla nás, nie vírus
Slovenský europoslanec Robert Hajšel okomentoval súčasnú situáciu na Slovensku. Posledné denné bilancie ukazujú, že aj napriek celoplošnému testovaniu sme koronavírusu väz nezlomili, píše vo svojom statuse na sociálnej sieti. Navyše po predĺžení... Čítať ďalej
13 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič