Jeden z údajných únoscov Andrey Vlčekovej je na slobode. Prokurátor nemal námietky
13 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Prípad únosu Andrey Vlčekovej z Hlohovca spred štyroch rokov rozvíril hladinu na Slovensku. Dnes je jeden z jej údajných únoscov na slobode.


Podľa polície aj prokuratúry stojí za zmiznutím Andrey jej exmanžel Miroslav Vlček, ktorý si v súčasnosti odpykáva za zločin pozbavenia osobnej slobody formou účastníctva 12-ročný trest. Lenže kde je jeho exmanželka Andrea? Tú, ale ani jej telo, totiž doteraz ešte polícia nenašla,“ informuje portál tvnoviny.sk.
Z trojice únoscov pustili na slobodu iba jedného

Sudca pustil na slobodu iba recidivistu Józefa P. (vľavo), ktorý ale z trojice údajných únoscov ako jediný svoju vinu popiera. Autor: Jozef Uhlárik st.


Andrea Vlčeková je nezvestná už štvrtý rok po tom, ako ju uniesli z parkoviska v Hlohovci, keď odniesla dieťa do škôlky. Odvtedy akoby sa pod zem prepadla a nikto o nej nič nevie. Z únosu sú obžalovaní traja recidivisti. Vojtech O., Mladen D. a Józef P., ktorý ju mali pred tým niekoľko dní sledovať. Jozefa P. však sudca pred niekoľkými dňami pustil na slobodu. Súd prijal písomný sľub obžalovaného a väzbu nahradil dohľadom probačného a mediačného úradníka. Zároveň mu uložil zákaz vycestovať do zahraničia bez predchádzajúceho súhlasu súdu a povinnosť hlásiť sa každých 30 dní u probačného a mediačného úradníka.

Okrem iného ešte nemôže kontaktovať svedkov ani obžalovaných, piť alkohol či užívať drogy a doma musí byť od desiatej večer od piatej rána. Paradoxom je, že na slobodu sa dostal práve ten, ktorý svoju vinu odmieta. Naopak, únosca, ktorý od začiatku s políciou spolupracoval a natrel komplicov, Vojtech O., je stále za mrežami. Voči rozhodnutiu prepustiť Józefa P. spoza mreží nenamietal nič ani prokurátor.

Neznámy únosca poslal rodičom video z ktorého mrazí! "Dievča kričí o pomoc s povrazom okolo krku!" Po dievčati sa zľahla zem
Destiny Rose pred mesiacom záhadne zmizla zo svojho domu na Floride. Po Destiny Rose sa rozbehlo pátranie, no zatiaľ bohužiaľ s neúspešným koncom. Jej teta Shanna Champion pred niekoľkými dňami dostala náhly videohovor, v ktorom uvidela svoju... Čítať ďalej
24 | 09 | 2019 | Ján Prokop

Za únos bol prisľúbený poriadne slušný honorár

Miroslav Vlček si už v base odpykáva 12-ročný trest za zločin pozbavenia osobnej slobody formou účastníctva. Autor: Jozef Uhlárik st.


Jozef P. je recidivista, ktorý si v minulosti, podľa informácií TV Markíza, odsedel tresty za lúpež, vydieranie aj ublíženie na zdraví. Súd v prípade únosu Andrey Vlčekovej trvá už viac ako rok. Doteraz v ňom ale rozsudok nepadol. Za zmiznutím Andrey stojí podľa prokuratúry jej exmanžel Miroslav, ktorý už je odsúdený za zločin pozbavenia osobnej slobody formou účastníctva na 12 rokov. Motívom únosu bola pomsta za to, že si žena majetok prepísala na seba a svedčila proti nemu na polícii. Zatiaľ, čo trojica jeho ženu unášala, on sedel na káve v hlohoveckej kaviarni, aby mal alibi.

Miroslav Vlček mal jednému z únoscov sľúbiť, že za túto prácu dostanú 30-tisíc eur, Porsche aj rodinný dom. Únoscovia pár hodín po tom, čo Andreu naložili do auta ju previezli za Vlčekom do Veľkých Ripnian. Tam ju muž priviazal reťazou o stoličku a prinútil ju prepísať podiely vo firmách. Viackrát ju udrel do tváre. Následne zmlátenú Andreu naložil do auta, ktoré jeden z únoscov mal odviezť do Maďarska. Auto ani Andreu dodnes nenašli, píše v závere portál tvnoviny.sk.

Telo štvormesačného Tadeáška sa našlo v jazere zaťažené kameňmi. Matka o jeho únose klamala
Telo mŕtveho Tadeáša bolo nájdené už v priebehu mája. Z jeho smrti všetci vinia chlapcovu matku Veroniku Z. Tá najskôr informovala políciu s tým, že jej dieťa niekto uniesol, pravda je však celkom iná, píše portál Extra. Čítať ďalej
06 | 09 | 2020 | Timotej Dudka

Kto sú podľa prokuratúry únoscovia Andrey Vlšekovej?

Títo traja muži majú byť podľa prokuratúry tí, ktorí 13. decembra 2016 uniesli na príkaz jej exmanžela Andreu Vlčekovú. Zľava Vojtech O., Józef P. a Mladen D. Zdroj: TV Markíza


Vojtech O., na ktorého vydali európsky zatýkací rozkaz vo februári 2018 práve pre pozbavenie osobnej slobody Andrey Vlčekovej, sedel za mrežami aj v Rakúsku, kde ho súdili za krádež. Práve on mal polícii prezradiť, že Miroslav sa z väzenia vyhrážal svojej exmanželke a ako jediný priznáva svoju účasť na únose.

Mladen D., prezývaný Despa je muž pochádzajúci zo Srbska, ktorý si odpykáva 12-ročný trest za vydieračský únos. V minulosti mal byť dokonca v jeho rodnej krajine svedkom v procese s jedným z najväčších drogových kartelov. Pred sudcom sa mal priznať, že bol jeho členom a predával pre nich heroín.

Józef P.  sa do väzby v Leopoldove dostal preto, aby neutiekol a nepokračoval v trestnej činnosti. V minulosti si mal odsedieť tresty za lúpež, vydieranie či ublíženie na zdraví.

Miroslav Vlček, jej exmanžel, ktorý si už za zločin pozbavenia osobnej slobody formou účastníctva odpykáva v base s minimálnym stupňom stráženia 12-ročný trest. Za vykonanie tohto činu sa teraz pred súdom zodpovedajú recidivisti Józef P., Mladen D. a Vojtech O., ktorý Žije ale ešte unesená Andrea?

Mexická polícia zatkla obvynených z únosu, mučenia a vraždy 7-ročného dievčaťa
Polícia v Mexiku zadržala pár podozrivý z únosu, mučenia a zavraždenia sedemročného dievčaťa, ktorého telo bolo vyhodené vo vreci na odpadky. Čítať ďalej
20 | 02 | 2020 | Timotej Dudka