Galko dohodol, že Letecké opravovne Trenčín budú obchodovať s Rusmi
13 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

"Niektorí prajní ľudia tvrdili, že "tí Rusi tomu Galkovi pol roka ani len neodpíšu, potom ho budú len naťahovať a odpinkávať a tú zmluvu nevybaví ani za rok"." Začína svoj status na sociálnej sieti Ľubomír Galko.




Reprofoto statusu FB (@Ľubomír Galko)


To však povereného riaditeľa Leteckých opravovní Trenčín tak naštvalo, že sa zahryzol do možných kontraktov ako buldog. "Tak ma zdravo vytočili, že sme to aj s mojim tímom dali za sedem týždňov. Ďakujem všetkým kolegom z MO, pracovníkom Veľvyslanectva SR v Moskve a samozrejme, kolegom z LOTN, s ktorými sme to celé zmastili takto "co by dup". Teraz budeme pracovať na tom, aby tých vrtuľníkov na opravy pristálo v Trenčíne na letisku alebo bolo dovezených do našich hangárov čo najviac." - Píše v statuse na sociálnej sieti Ľubomír Galko.

"Generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Leteckých opravovní Trenčín, a.s. Ľubomír Galko úspešne zavŕšil proces uzavretia zmluvy o poskytovaní služieb pre konštrukčno - technologickú podporu generálnych opráv (KTSR) vrtuľníkov typu Mi-8 / Mi-17 konštrukčnej kancelárie spoločnosti NCV Mil a Kamov. Zmluva bola podpísaná 6. novembra 2020 v Moskve medzi spoločnosťou JSC Russian Helicopters zástupcom generálneho riaditeľa pre popredajný servis I.V. Čečikovom a spoločnosťou Letecké opravovne Trenčín, a.s. jej generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva Ľubomírom Galkom, za prítomnosti zástupcov organizácií JSC Rosoboronexport, Federal Service of Military-Technical Cooperation , štátnej korporácie Rostec a Veľvyslanectva Slovenskej republiky. To už je oficiálna správa Ministerstva obrany Slovenskej republiky.

Galkove prvé kšefty v Leteckých opravovniach v Trenčíne
"LOTka bude žiť" - píše na svojom facebookovom profile Ľubomír Galko, poverený riadením Leteckých opravovní v Trenčíne. Čítať ďalej
26 | 09 | 2020 | Ivan Brožík


Uzavretiu finálneho kontraktu predchádzala intenzívna, takmer dvojmesačná komunikácia a aj niekoľko kôl osobných rokovaní na Slovensku aj v Rusku, ktoré sa obom stranám napriek zložitej pandemickej situácii a za dodržania prísnych epidemiologických opatrení podarilo zorganizovať a zrealizovať.

„Táto zmluva je dôležitá a je skvelé, že sme sa v tak krátkom čase dokázali dohodnúť, ale nejde tu len o túto jednu konkrétnu zmluvu, ktorú sme uzavreli. Máme záujem o úplne inú kvalitu spolupráce s ruskou stranou, než ako tomu bolo doteraz. Či už vypustením rôznych medzičlánkov pri obstarávaní náhradných dielov alebo preverovaní ich originality, ktoré častokrát v minulosti len komplikovali a predražovali obchodné vzťahy, ale napríklad aj oveľa transparentnejšou komunikáciou a čistými vzťahmi. A aj o tomto sme veľmi otvorene informovali našich partnerov z Ruska“, zhodnotil priebeh a výsledok rokovaní Ľubomír Galko.

Ľubomír Galko “oslávil” menovanie za riaditeľa Leteckých opravovní v Trenčíne kulinárskou šou
Variť vie, to nie je žiadne tajomstvo. Chute robiť tiež vie. Verme, že sa mu podarí “uvariť” aj výrobný program pre firmu takmer na kolenách. Čítať ďalej
02 | 09 | 2020 | Ivan Brožík