Beštia v ľudskej koži: Zdravotná sestra zavraždila osem novorodencov a chcela aj ďalších desať!
13 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Niektorí ľudia sú horší ako zvieratá čo potvrdila aj zdravotná sestra, ktorá v službe usmrtila osem čerstvo narodených bábätiek. Správu priniesli portál 1.pluska.sk, aj agentúra AP.


Britská polícia obvinila zdravotnú sestru z vraždy ôsmich novorodencov a navyše z pokusu o vraždu ďalších desiatich bábätiek v nemocnici v meste Chester na severozápade Anglicka, informovali o tom agentúra AP aj portál 1.pluska.sk.
Vyzerala ako dobrosrdečný človek

Letbyová zavraždila osem novorodencov a pokúšala sa ešte o ďalších desať! Zdroj: FB / Lucy Letby


Polícia zatkla 30-ročnú Lucy Letbyovú v utorok a obvinili z trestných činov, ku ktorým malo dôjsť ešte v období od júna 2015 do júna 2016 na oddelení starostlivosti o novorodencov v chesterskej nemocnici. Vyšetrovatelia preto začali skúmať podozrivé prípady úmrtia viacerých novorodencov a kolapsy bez fatálnych následkov v prípade ďalších bábätiek v máji 2017. Zatknutie prišlo rok po tom, čo nemocnica začala vyšetrovanie úmrtí vyššieho počtu detí, ako v nej bolo bežné a upozornila na to príslušné orgány.

Zvláštne a nepochopiteľné zároveň je, že Letbyovú zatkli už aj v rokoch 2018 a 2019, lenže vždy ju prepustili bez vznesenia obvinenia. Mladú ženu napokon zatkli tento týždeň v jej dome v Chestri. Paradoxné je aj to, že jej spolupracovníci sa o nej vyjadrovali takmer v superlatívoch, pretože o deti sa starala veľmi dobre. Jej zatknutie ich preto veľmi prekvapilo. „Bolo to celkom šokujúce, pretože vyzerala ako dobrosrdečný človek,“ povedal Jordan Sands pre Times of London.

Hrôza: Muž po hádke vytrhol partnerke dcérku z náručia a vyhodil ju z balkóna
Veľmi tragický koniec mala hádka partnerov, ktorá sa skončila nezmyselným činom muža a smrťou malého bábätka. Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Pozostalí hľadajú odpovede

Podľa jej kolegov sa Lucy starala o novorodencov veľmi dobre a to, čo spravila ich šokovalo. Zdroj: FB / Lucy Letby


Letbyová ukončila v roku 2011 štúdium na BSc Honors v odbore ošetrovateľstvo detí a následne získala zamestnanie v nemocnici v Chesteri. Je členom štrnásťčlennej skupiny, ktorá pomáhala chorým deťom. „Založte detské jednotky osobitnej starostlivosti. Potrebujú nás. Jedného dňa ich možno budeš potrebovať aj ty,“ bolo ich heslo. Zdravotníci ale zahájili interné vyšetrovanie po zistení, že na jednotke intenzívnej starostlivosti predčasne narodené deti, ktoré potrebujú osobitnú starostlivosť, bábätká skolabovali so zlyhaním srdca a pľúc a bolo nemožné ich resuscitovať.

V nemocnici vypracovali dvadsať štyri odporúčaní na zlepšenie starostlivosti, vrátane potreby prehodnotiť každú neočakávanú novorodeneckú smrť v príslušnom období. Vyšetrovatelia ale až tento týždeň zistili príčiny a Letbyovú zatkli. „Existuje niekoľko pozostalých rodín, ktoré hľadajú odpovede na to, čo sa s ich v Chesteri deťmi stalo,“ vyjadrila sa polícia Chesteri a inšpektor Paul Hughes uviedol, že zatknutie bolo významným krokom vpred  vo veľmi zložitom a citlivom vyšetrovaní. Prípad sa týka rodičov z Cheshire a oblasti severného Walesu. Nemocnice v Chesteri sa ročne stará o zhruba 400 kojencov na novorodeneckom oddelení.

Neuveriteľná tragédia: Matka zabila svojich päť detí, potom sa pokúsila o samovraždu
Besnenie matky spolu s ňou prežil iba jej najstarší 11-ročný syn, píše Bild. Čítať ďalej
04 | 09 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Ľudská beštia v bielom plášti

Pred jej dom pri zatknutí a vyšetrovaní jej brutálnych činov postavili policajti stan. Zdroj: Twitter Jackie Paige


Pred vyšetrovateľmi Letbyová uviedla, že na Jednotke intenzívnej starostlivosti začala pracovať po ukončení štúdia a starala sa o deti vyžadujúce rôznu úroveň podpory. Na jednotke pracovala ako študentská sestra počas troch rokov výcviku a v roku 2011 získala na univerzite v Chesteri kvalifikáciu ako detská sestra. Nadácie Liverpool Women's NHS Foundation Trust potvrdila, že Letbyová u nich absolvovala školiace stáže. „Spolupracujeme s políciou v rámci ich vyšetrovania, ktoré zahŕňa rutinnú kontrolu pacientov, o ktorých sa v čase stáže starala o deti v našej novorodeneckej jednotke,“ uviedol hovorca Trustu a dodal, že? „V súčasnosti nič nenasvedčuje tomu, že by nejakej pacientka v Liverpoole v súvislosti s týmto vyšetrovaním nejako ublížila.“ Pred súd by sa Letbyová mala postaviť tento týždeň, uvádza v závere portál bbc.com.

https://www.hlavnydennik.sk/2020/10/24/strasne-pedofilneho-nasilnika-pustili-z-vazby-jeho-obet-%e2%80%a0-11-kvoli-tomu-spachala-samovrazdu/