Policajná viceprezidentka o uniknutom dokumente: Vnímam to ako veľmi nebezpečné!
12 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

O únikoch z dokumentácií pri policajných vyšetrovaniach sa toho v poslednom čase hovorí dosť, a tak situácia nenechala chladnú ani policajnú viceprezidentku.


Na uniknutý dokument, v ktorom sú popísané prepojenia vysokých policajných funkcionárov na zadržaných expolicajtov v kauze „Očistec“ už musela zareagovať aj policajná viceprezidentka Jana Maškarová. Dokument mal byť vypracovaný pre ministra vnútra Romana Mikulca a jeho poradcu Jaroslava Spišiaka, preto Maškarová podala trestné oznámenie a dokument považuje za veľmi nebezpečný, uvádza portál noviny.sk.
Kto má záujem na znefunkčnenie práce polície?

V dokumente v súvislosti s takáčovcami je dokonca spomínaná aj samotná Maškarová. „Hneď ako som sa dozvedela o tomto dokumente, ktorý koluje po médiách, som si ho pozorne prečítala a môžem povedať, že všetky informácie, ktoré tam sú uvedené vo vzťahu k mojej osobe, sa nezakladajú na pravde. A práve preto som podala trestné oznámenie,“ vraví rozhorčene policajná viceprezidentka. A ako vníma skutočnosť, že práve ju niekto zapája do takého opisu a odôvodňuje to tým, že sa tento dokument vytvára pre potreby ministra vnútra? „Je to veľmi nebezpečné. V momentálnej situácii, v ktorej policajný zbor je, a kde sú prezentované výsledky nielen národnej kriminálnej agentúry, ale celého zboru, to vnímam ako sústredený akt určitej organizovanej skupiny, ktorá cielene chce takýmito dokumentami a takouto spravodajskou činnosťou, ktorú robia prostredníctvom sociálnych sietí, znefunkčniť policajný zbor, očierniť čestných policajtov pracujúcich v policajnom zbore. Je to za určitým cieľom,“ myslí si Maškarová.

Z polície sa stále vynášajú dôverné informácie! O akcii "Očistec" vraj vedeli vopred aj zadržaní, aj médiá
Bodku za štvrtkovým zadržaním ôsmich vysokopostavených funkcionárov NAKA v rámci policajnej akcie Očistec dal včera sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, ktorý piatich z nich poslal do väzby. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Prečo tento nepravdivý dokument niekto zverejnil?

Aj nový riaditeľ NAKA Branislav Zurian si za svojimi ľuďmi stojí, respektíve im absolútne dôveruje, a preto ich má na tých pozíciách, na ktorých ich má.Čo sa týka jeho ľudí, tak niektorých ani osobne nepoznám, niektorých poznám tak, že som pôsobila v Národnej protizločineckej jednotke, takže k niektorým osobám sa vyjadriť viem. A doslovne viem potvrdiť, že skutočnosti, ktoré sú uvedené k niektorým osobám, sú úplne vymyslené. Tie osoby sú vykreslené veľmi nečestne a nepravdivo a myslím si, že keby sme podali žalobu na ochranu osobnosti, tak by sme určite uspeli,“ dodáva policajná viceprezidentka.

A akú má dôveru k svojmu nadriadenému ministrovi? „Rešpektujem ho, lebo je to môj nadriadený a jeho právom je informovať sa o svojich podriadených. Tak, ako sa aj ja zaujímam o svojich podriadených aj on sa zaujíma o nás. Viem si predstaviť, že práve tento dokument je pre neho dôležitý, aby sa zaujímal o tých ľudí, či sú dôveryhodní a či uvedené informácie sú pravdivé alebo nie. Z tohto pohľadu to nechcem nejakým spôsobom komentovať. Mňa skôr zaujíma fakt, prečo tento dokument, ktorý sa zakladá na nepravdivých informáciách, niekto zverejnil, aký cieľ tam je a za akým úmyslom, pretože toto bolo robené za nejakým cieľom,“ skonštatovala na záver pre portál noviny.sk Maškarová.

Ranná akcia Očistec má vyčistiť Audiášov chliev na polícii od skorumpovaných exfunkcionárov
Päť zadržaných vysokých policajných funkcionárov. Takúto akciu Slovensko ešte vo svojej histórii nezažilo. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.