Demonštráciu v Poľsku, počas Dňa nezávislosti, rozháňala polícia (VIDEO)
12 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Niekoľko tisíc ľudí sa v stredu zhromaždilo vo Varšave pri príležitosti Dňa nezávislosti Poľska. Medzi niektorými zhromaždenými a poriadkovými policajtmi vypukli strety. Podľa varšavskej polície bolo zranených niekoľko dôstojníkov, informuje portál RT.





Zábery zachytené počas pochodu, ktorý sa konal napriek obmedzeniam Covid ukázali, že ľudia odhodili bariéry a zaútočili na poriadkovú políciu, ktorá údajne použila slzný plyn a gumové projektily. Jedna z gumových striel údajne zasiahla 74-ročného fotoreportéra Tomasza Gutryho do tváre. Zábery zverejnené miestnymi médiami ukazovali na krvácajúcu ranu pod ľavým okom.

Zábery zverejnené online tiež ukazovali pochodujúcich prechádzajúcich cez centrálny most Poniatowski. V budove s vlajkami LGBT a Pochodu žien boli odpálené ohňostroje  a jeden apartmán začal horieť. Pri požiari, o ktorom miestni hasiči potvrdili, že bol spôsobený ohňostrojom, sa nikto nezranil. Hasiči apelovali na „zdravý rozum“ účastníkov pochodu.

Premiér venuje veľa pozornosti chystaným protestom - má strach?
Podľa predsedu vlády masívne protesty pripravujú mafiáni a fašisti. Prečo ho táto téma tak frustruje? Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Ďalšie videá zjavne ukazujú, ako desiatky policajtov pochodujúcich po schodoch na železničnej stanici Warszawa Stadion používali vo veľkej miere obušky a omračovacie granáty. Polícia potvrdila, že pri stredajších udalostiach bolo zranených "niekoľko" príslušníkov.

"Niektorí z tých, čo pochodovali, zablokovali aj cesty blízko varšavského Národného štadióna, kde bola zriadená dočasná nemocnica pre pacientov Covid-19," uviedla polícia. Hovorca polície povedal, že policajní príslušníci „dôrazne zakročili pri uvoľňovaní ciest blokovaných chuligánmi“, aby mali sanitky voľnú cestu pri prevoze respirátorov.



NAKA opäť zasahovala. Tentokrát priamo v budove Ministerstva vnútra!
Rozviazané ruky, ktoré má podľa premiéra NAKA pri zatýkaní tých, ktorí hrubo porušili zákon, má ďalšie pokračovanie. Elitní policajti včera zasahovali priamo v budove Ministerstva vnútra. Čítať ďalej
11 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.