Rodičia chorých novorodencov v Británii nesmú navštíviť svoje deti
11 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Rodičia chorých novorodencov majú zakázané vidieť svoje deti v nemocniciach prevádzkovaných britským socializovaným systémom zdravotnej starostlivosti, Národnou zdravotnou službou (NHS), kvôli drakonickým obmedzeniam koronavírusu platným vo Veľkej Británii, uvádza portál Breitbart.


Prieskum uskutočnený spoločnosťou Bliss, charitou pre predčasne narodené deti zistil, že 14 percentám rodičov chorých detí bolo v dôsledku dištančných opatrení v sociálnej oblasti, ktoré zaviedli nemocnice, zabránené v pobyte so svojim chorým dieťaťom.

Niektoré nemocnice majú obmedzený čas návštevy iba na dve hodiny denne a iné obmedzujú návštevy jedného rodiča za deň. Štúdia zistila, že drakonické limity zvýšili záťaž na duševné zdravie nových rodičov v celej krajine.

Detská práca môže byť dobrá, tvrdí bizarný článok financovaný Billom Gatesom
Práca pre rodinu je formou detskej práce, takže nie každá detská práca je skutočne zlá, uvádza sa v článku na portáli The Guardian, ktorý bol v piatok publikovaný v sekcii sponzorovanej nadáciou Billa a Melindy Gatesovými, informuje portál... Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Marek Molnár


30-ročná Carly Macleanová a jej partner Gary Hanson pre Daily Mail uviedli, že iba jednému z rodičov bolo dovolené vidieť ich dcéru Emily, ktorá trpí žltačkou a musela byť v marci umiestnená na kyslíkové prístroje v Royal Bolton Hospital. "Keď sa dívaš na svoje dieťa, ktoré je choré, môže ti pomôcť iba jemné pohladenie partnera a vedomie, že nie si sám. Covid nám to vzal,“ povedal Maclean. "A keď som priniesla Emily domov po deviatich dňoch, pripadala mi ako dieťa niekoho iného, ​​pretože obmedzenia toto puto zastavili. Zničí to časť z vás,“ dodala matka.

Ďalšia matka, 33-ročná Katie Orgerová uviedla, že nemocnica The Rosie Hospital v Cambridge jej povedala, že si musí „rezervovať miesto“, aby mohla navštíviť svoju dcéru Sophiu, ktorá sa narodila o päť týždňov skôr v apríli. "Nikdy sa mi nepodarilo dojčiť a môžem len povedať, že nemám  trvalý kontakt s vlastnou dcérou," povedala Orgerová.

Ministerská rana pod pás všetkým zdravotníkom. Štát pre nich chystá vysoké pokuty!
„Vašou odmenou bude, že vás nepotrestáme,“ aj takouto parafrázovanou myšlienkou by sa dal porovnať stav, ktorý je v súčasnosti medzi vládou a zdravotníkmi. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Zatiaľ čo rodičom chorých novorodencov vo Veľkej Británii sa zvyčajne poskytuje 24-hodinový prístup k detským jednotkám špeciálnej starostlivosti, trusty NHS zavádzajú limity pre „návštevníkov“ počas pandémie koronavírusu. Pokyny od vnútroštátnych orgánov zdravotnej starostlivosti, ako je Kráľovská vysoká škola pediatrie a zdravia detí, uviedli, že „návštevníci“ by nemali zahŕňať rodičov dieťaťa; toto však nedodržali všetky nemocnice.

Bliss požadovala, aby NHS England zverejnila národné pokyny pre nemocnice, aby sa zabezpečilo, že rodičom bude „urgentne poskytnutý“ neobmedzený prístup k ich deťom. Generálna riaditeľka novorodeneckej charity Caroline Lee-Davey povedala: „Naše najmenšie a choré deti potrebujú po svojom boku svojich rodičov, aby im poskytli najlepšiu šancu na prežitie, a to aj počas pandémie.“

COVID-19: Nakazili ste sa ním v práci? Máte nárok na úrazový príplatok, TOTO ale musíte mať
Koronavírusom sa môžeme nakaziť prakticky všade, no čo ak sa nám to stane v práci? Viete na čo máte nárok? Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Britský socializovaný systém zdravotnej starostlivosti tiež zaznamenal značné zlyhania pri poskytovaní starostlivosti o deti. Kráľovská vysoká škola pediatrie a zdravia detí v októbri pripustila, že nemocnice odložili  v Anglicku od marca do mája asi 50 000 detských operácií.

Posledné čísla zverejnené v  časopise Health Services Journal  tiež odhalili, že počet mŕtvo-narodených v Anglicku od apríla do júna sa takmer zdvojnásobil, pričom v nemocniciach ich bolo v rovnakom období minulého roka zaznamenaných 24 oproti dnešným 40. Správa poukázala na posolstvo „Chráňte NHS“ ako faktor, ktorý prispieva k tomu, že matky sa rozhodnú skôr nehľadať starostlivosť.

Prečo nám čísla nakazených neklesajú? Tu je päť dôvodov ako ich vidia odborníci
Druhá vlna udrela aj na Slovensku plnou silou a výrazne narástli nielen počty nakazených, ale aj mŕtvych. Mnohých preto zaujíma, čím to je, že aj napriek mnohým obmedzeniam tieto čísla klesajú iba veľmi pomaly. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.