Maradonu aj s "alkoholickými absťákmi" prepustia z nemocnice
11 | 11 | 2020 I Michal Filek/TASR

Bývalý argentínsky futbalista Diego Maradona je po minulotýždňovej operácii mozgu v stabilizovanom stave. Podľa jeho psychiatra Diega Diaza ho však ešte čaká dlhá cesta k zotaveniu a okrem lekárov bude potrebovať najmä podporu rodiny.


Maradonu hospitalizovali minulý pondelok s príznakmi depresie, anémiou a dehydratáciou na súkromnej klinike v meste La Plata, kde mu však v utorok pri vyšetrení magnetickou rezonanciou našli subdurálny hematóm, ktorý sa podarilo odstrániť. Neskôr sa pridružili silné abstinenčné príznaky súvisiace s alkoholizmom. "Jeho liečba si vyžaduje interdisciplinárny prístup, potrebuje lieky, ale najdôležitejšia je podpora rodiny. V súčasnosti je jeho stav stabilizovaný a užíva lieky," povedal Diaz podľa agentúry AP.

Zároveň pripomenul, že napriek Maradonovej povesti národného hrdinu ho neobchádzajú strasti bežných ľudí: "Diego je človek ako každý iný. Tiež má svoje problémy aj limity." Napriek početným zdravotným problémom čoskoro Maradonu prepustia do domácej liečby. Jeho lekár Leopoldo Luque prezradil, že plánujú jeho prevoz do domu na severe Buenos Aires, kde bude blízko svojich dcér Dalmy a Gianniny. Bude si však musieť oddýchnuť od futbalu a chvíľu nebude môcť pokračovať ako tréner tímu Gimnasia y Esgrima.

Maradona po operácii mozgu "chytil absťák". Je to s ním ťažké, tvrdí lekár
Legendárny futbalista Diego Maradona musí kvôli komplikáciám po operácii mozgu zostať ešte niekoľko dní v nemocnici, informuje portál Aktualne.cz. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Timotej Dudka