Fico opäť vyzýva Čaputovú: Pani prezidentka, plňte si svoje ústavné právomoci!
11 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Predseda strany smer nemá problém skritizovať hocikoho, vrátane prezidentky Zuzany Čaputovej. A hlavu nášho štátu v liste aj videlo nahrávke nešetril opäť.


Keďže na Slovensku máme aktuálne núdzový stav, predseda strany Smer –SD vyzval prezidentku na ostražitosť a dodržiavanie najmä ústavných zákonov. A ako je jeho zvykom, urobil tak, okrem zaslaného listu, opäť aj cez svoj status na sociálnej sieti, informuje o tom portál topky.sk.
Vláda si naďalej bude robiť svojvoľné rozhodnutia

„Je mi veľmi ľúto, ale musím konštatovať, že pani prezidentka hrubým spôsobom odignorovala Ústavu SR. Už som jej raz napísal a povedal som, že nasadením deväť a pol tisíc vojakov pri testovaní bolo v rozpore s ústavou, lebo takéto nasadenie môže urobiť len prezidentka, a nemôže o ňom rozhodnúť len vláda Slovenskej republiky. Pani prezidentka mi odpísala a jej spolupracovníci v liste odcitovali všelijaké paragrafy, ale ani jeden z nich sa nedotýka núdzového stavu a nasadzovania vojakov v takýchto situáciách,“ skonštatoval v nahrávke na sociálnej sieti Robert Fico.



Je teda nespochybniteľné, že o nasadení vojakov mohla rozhodnúť iba prezidentka Zuzana Čaputová vojenským rozkazom a na základe návrhu vlády. Fico vyjadril nepochopenie s krokmi hlavy štátu s tým, že nechápe, prečo necháva vládu Igora Matoviča aby si robila čo chce. Podľa predsedu Smeru-SD teda môžeme očakávať, že vláda si naďalej bude robiť svojvoľné rozhodnutia, kde bude nasadzovať armádu aj pri iných udalostiach. „Preto Vám posielam, pani prezidentka, ešte raz list, a ja verím pani prezidentka, že urobíte nápravu. Prosím neignorujte ústavu a nenechajte vládu Igora Matoviča, ktorá je podozrivá z rôzneho porušovania ľudských práv, aby si robila čo chcela,“ vyzval Zuzanu Čaputovú predseda strany Smer-SD Robert Fico, uvádzajú v závere Topky.sk

Robert Fico: Matovič je ako potkan! Ten ho nazval bastardom a pozýva do ringu
Prestrelka medzi expremiérom Ficom a premiérom Matovičom naberá na obrátkach. To, čo si vykričali teraz tu už nebolo dávno. Zachytil do aj portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.