Kauza policajný Očistec: Krajmerov poskok mal vytvárať falošné dokumenty!
10 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Minulotýždňová akcia NAKA pod názvom Očistec, pri ktorej zadržali osem vysokopostavených policajných exfunkcionárov, stále rezonuje Slovenskom. A to aj preto, ako uvádza portál 1.pluska.sk, že na povrch sa dostávajú stále nové a neuveriteľnejšie informácie.


Vyšetrovatelia z NAKA sú presvedčení, že na vrchných poschodiach skupiny obvinenej v kauze Očistec mal byť policajný exprezident Tibor Gašpar spolu s bývalým šéfom protikorupčnej jednotky NAKA Róbertom Krajmerom. Aj oni mali pracovníkov na „špinavú robotu“ , bez ktorých by to nešlo. Jedným z nich mal byť Vladimír Bisták, ktorý sa vraj obetiam trestných činov predstavoval aj ako podplukovník Kováčik, informuje o tom portál 1.pluska.sk.
Bisták ako Krajmerov poskok?

Práca celej trinásť člennej skupiny, na ktorej úplnom čele údajne stál podnikateľ Norbert Bödör, mala okrem iného spočívať nielen v zahladzovaní vyšetrovaných daňových trestných vecí, ale aj z vydierania osôb, ktoré pri tom zastrašovali. Podľa informácií Plusky sa ešte v roku 2013 stretol Krajmer s Bistákom, aby od neho získal informácie o operatívnom preverovaní podozrivého skutku. Bisták mal svojho šéfa informovať, že operatívna práca bude ukončená bez ďalšieho riešenia veci, teda tak, aby skončila v koši.

Krajmer mal následne o veci informovať podozrivú osobu, od ktorej vraj zobral úplatok. Potom sa mali Krajmer s Bistákom stretnúť za zjazdom pri diaľnici D1 smerom na Piešťany, kde mu mal odovzdať úplatok do výšky 5-tisíc eur. Ich miesto stretnutia dáva zmysel, pretože Krajmer má trvalý pobyt v Trenčíne a Bisták v Nitre, takže Piešťany sú približne uprostred týchto dvoch krajských miest.

Ranná akcia Očistec má vyčistiť Audiášov chliev na polícii od skorumpovaných exfunkcionárov
Päť zadržaných vysokých policajných funkcionárov. Takúto akciu Slovensko ešte vo svojej histórii nezažilo. Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Neohľadateľná sfalšovaná žiadosť

Ešte pekelnejší plán mal Krajmer v lete 2014, keď údajne požiadal Bistáka, aby aj napriek ukončenému preverovaniu spoločnosti Mirach vyžiadal od konateľa spoločnosti účtovníctvo. Bisták mal konateľa vyhľadať a predstaviť sa ako pplk. Kováčik s tým, aby mu dal požadované informácie. Keď si ale konateľ vypýtal písomnú žiadosť, Bisták sa šikovne vynašiel. Vytiahnuť mal jeden z ukončených spisov polície, vytvoriť žiadosť a doplniť ju hlavičkou NAKA a podpisom pplk. Kováčika. Tým si mal zabezpečiť to, aby žiadosť nebola dohľadateľná.

Konateľ mu po doručení tohto sfalšovaného dokumentu účtovníctvo firmy dal. Celé to vraj bolo realizované preto, aby u konateľa vyvolali dojem, že firma má problémy a aby si vypýtali peniaze za to, že oni ich zametú pod koberec. Veľmi zaujímavou je aj informácia, že Bisták už, podľa zdroja Plusky, bol v minulosti v cele predbežného zadržania za vytváranie imaginárnych spisov. Vtedy sa mu to ale prepieklo a pokračoval v polícii ďalej. Teraz je síce obvinený, no väzobne stíhaný nie je, informuje v závere portál 1.pluska.sk.

Neuveriteľné: Za sedem mesiacov zatýkania skončilo vo väzbe viac ako 30 vplyvných ľudí!
Po februárových voľbách sa so zatýkaním vplyvných ľudí, ktorí sa ocitli na šikmej ploche, doslova roztrhlo vrece a v rukách NAKA skončili naozaj veľké esá. Všimol si dennikn.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.