Trumpova porážka je porážkou rasistických politík, vyhlásil Evo Morales
09 | 11 | 2020 I Diana Zaťková

Bývalý bolívijský vodca Evo Morales, ktorý minulý rok rezignoval uprostred protestov a nepokojov, prisľúbil návrat do svojej domovskej krajiny. Zároveň uviedol, že Trumpova volebná strata bude znamenať porážku „intervenčnej“ politiky, uvádza portál RT.


Morales uviedol, že v pondelok „prekročí hranice“ do Bolívie. "Dúfam, že nebudem mať žiadne právne problémy," dodal politik a vysvetlil, že argentínsky prezident Alberto Fernandez by ho mal sprevádzať "z bezpečnostných dôvodov." Fernandez má vycestovať do Bolívie na inauguráciu zvoleného prezidenta Luisa Arceho.


Morales, ktorý viedol vnútrozemskú juhoamerickú krajinu od roku 2006, bol nútený v novembri 2019 odstúpiť uprostred protestov a intenzívnych nepokojov vyvolaných obvineniami z manipulácie hlasovania. Najprv sa sám vyhostil do Mexika, a potom sa presťahoval do Argentíny. Tvrdil, že proti nemu bol uskutočnený „národný a medzinárodný štátny prevrat“.





Pandémia môže spustiť 3. svetovú vojnu, varuje šéf britského obranného štábu
Keďže veľká časť sveta stále zápasí s Covid-19, najvyšší vojenský veliteľ Spojeného kráľovstva varoval, že ekonomické dôsledky pandémie môžu viesť k tretej svetovej vojne, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Víťazstvo Moralesovej strany Hnutie za socializmus (MAS-IPSP) a jeho blízkeho spojenca Arceho v októbrových voľbách pripravilo cestu pre návrat politika do jeho domovskej krajiny. V sobotu Morales poďakoval „obyvateľom Argentíny a prezidentovi Fernandezovi, ktorí mi poskytli úkryt“.

Bývalý šéf Bolívie sa tiež podelil o svoje názory na nedávne voľby prezidenta v USA. „Trumpova volebná porážka je porážkou rasistickej a fašistickej politiky. Porazené boli aj intervenčné postupy, ako aj ich nehumánne útoky proti Matke Zemi,” napísal Morales na twitteri.

Biden by sa nemal „neoprávnene uchádzať o“ prezidentskú funkciu, tvrdí Trump
Americký prezident Donald Trump varoval svojho demokratického rivala Joea Bidena, aby predčasne neoslavoval víťazstvo vo voľbách, pretože právne výzvy sa ešte len začínajú, informuje portál RT. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Rovnaký sentiment už skôr vyjadril aj pred novinármi, keď povedal: „Nebudeme šťastní, ak vyhrá Biden, ale budeme šťastní, ak Trump prehrá.“ Bývalý prezident tvrdil, že ku „sprisahaniu“, ktorého cieľom bolo zbaviť sa ho, došlo „na základe Trumpovho mandátu“.

Po veľmi sporných pretekoch sa v hlavných amerických spravodajských sieťach predpokladalo, že bývalý viceprezident Joe Biden získal viac ako 270 hlasov voličských kolégií potrebných na to, aby porazil úradujúceho Trumpa a vyhral cestu do Bieleho domu. Trump to však odmietol pripustiť a tvrdil, že došlo k voličským podvodom proti jeho podporovateľom.

Z polície sa stále vynášajú dôverné informácie! O akcii "Očistec" vraj vedeli vopred aj zadržaní, aj médiá
Bodku za štvrtkovým zadržaním ôsmich vysokopostavených funkcionárov NAKA v rámci policajnej akcie Očistec dal včera sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu, ktorý piatich z nich poslal do väzby. Čítať ďalej
09 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.