Hunter Biden si „zarobil veľmi pekné peniaze“ na Ukrajine, ale Moskva si nie je vedomá „ničoho nezákonného“, uviedol Putin
09 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Podnikanie, ktoré syn Joe Bidena „spravil alebo mohol spraviť“ na Ukrajine, nemá nič spoločné s Moskvou, uviedol prezident Vladimir Putin s tým, že hoci Hunter tam zarobil „pekné peniaze“, Rusko v tom nevidí „nič trestné“, informuje portál RT.


"To sa nás netýka. Týka sa to Američanov a Ukrajincov,“ odpovedal Putin na otázku o obchodných rokovaniach Huntera na Ukrajine počas rozhovoru s televíznou stanicou Rossija-1, ktorý sa vysielal v nedeľu večer.

Ruský prezident uviedol, že si je vedomý „najmenej jednej spoločnosti“, v ktorej syn Joe Bidena „de facto podnikal“, a dodal, že Hunter z tohto snaženia „zjavne zarobil veľmi pekné peniaze“. Putin napriek tomu uviedol, že „v tom nevidí nič trestné“.

Hunter Biden sa stal členom správnej rady Burisma Holdings - jedného z najväčších ukrajinských súkromných producentov zemného plynu - v roku 2014, krátko po násilnom akte na Ukrajine, keď jeho otec bol ešte pod prezidentom Barackom Obamom. Hunter zostal v predstavenstve až do vypršania jeho funkčného obdobia v roku 2019.

Americké bomby na pohyblivé ciele SDB II Stormbreaker zaradili do služby (VIDEO)
Nové americké ľahké bomby SDB II Stormbreaker sa oneskorili asi o rok, ale napokon predsa len vstúpili do aktívnej služby. Čítať ďalej
25 | 10 | 2020 | Ivan Brožík


Túto otázku opakovane položil súčasný prezident Donald Trump, ktorý obvinil Joea Bidena z ovplyvňovania politiky USA voči Ukrajine a dokonca z nátlaku na Kyjev, aby prepustil vtedajšieho ukrajinského generálneho prokurátora, aby údajne pomohol spoločnosti jeho syna počas vyšetrovania korupcie.

Na obchodné záujmy Hunterovej spoločnosti na Ukrajine - a údajne v Rusku - sa Trump opäť odvolal počas štvrtkovej záverečnej prezidentskej debaty. Trump vyhlásil, že Biden "a jeho rodina" sa "hrabali" v bohatstve z Ukrajiny, Ruska a Číny.

Putin odmietol zvažovať tvrdenia, že samotný bývalý viceprezident „dostával veľa peňazí z Ruska“, čo naznačil Trump, pričom na otázku odpovedal „bez komentára“ .

Ruský vodca tiež uviedol, že nevie o žiadnych „obchodných vzťahoch“ medzi Hunterom Bidenom a Jelenou Baturinou, vdovou po bývalom moskovskom starostovi Jurijovi Lužkovovi - ďalší problém, ktorý Trump počas debaty uviedol. Baturinová, jedna z najbohatších žien v Rusku, kedysi viedla investičnú a stavebnú spoločnosť, neskôr založila investičný fond. Putin uviedol, že podnikateľka a miliardárka „mala množstvo obchodných kontaktov“, ale nevie, či sú medzi nimi aj Američania.

Putin tvrdí, že americká prítomnosť v Afganistane je prospešná pre záujmy Moskvy
Moskva dlhodobo podporuje prítomnosť amerických vojakov v Afganistane, pretože je presvedčená, že prispievajú k stabilite regiónu a v konečnom dôsledku napomáhajú ruským národným záujmom, uviedol v nedeľu prezident Vladimir Putin, informuje portál... Čítať ďalej
26 | 10 | 2020 | Marek Molnár