Bývalý šef NAKA sa po zadržaní psychicky zrútil. Na internete o ňom koluje hrozná správa
09 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Štvrtková akcia NAKA, pri ktorej zadržali ôsmich bývalých vysokopostavených policajtov otriasla celým Slovensko. Jedným zo zadržaným  však až natoľko, že skončil na psychiatrii.


Očistec, a najmä mená zadržaných expolicajtov v ňom, privítali mnohí ľudia s nadšením a nádejou, že políciu sa podarí konečne očistiť od páchateľov toho najhoršieho zla, ktoré sa, šokujúco, zakorenilo v jej vedení. Osem zadržaných exfunkcionárov z najvyšších miest, vrátane prezidenta policajného zboru, sa malo v nedeľu postaviť pred sudcu pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu. Malo, lenže jeden chýbal, informuje o tom aj portál cas.sk.
Šokujúca fáma o pokuse o samovraždu

Obvinení v kauze Očistec. Zdroj: TV Markíza


Tým chýbajúcim človekom bol bývalý šéf Národnej kriminálnej agentúry Peter Hraško. Dôvod vás určite šokuje, lebo krátko po svojom zadržaní sa psychicky zrútil. „Nevníma realitu,“ povedal na margo Hraškovho súčasného stavu jeho advokát Ľubomír Hlbočan. Päť zadržaných, Tibor Gašpar, Milan Mihálik, Róbert Krajmer, Marián Zetocha a Martin Fleischer sudca poslal do väzby, Ivana Bobockého spolu s Bernardom Slobodníkom pre ich priznanie sa a spoluprácu s políciou prepustil na slobodu.

A práve zdravotný stav Petra Hrašku vzbudil na verejnosti najväčší rozruch. „V prípade Petra H. ma sudca informoval, že si telefonicky zisťoval jeho zdravotný stav u ošetrujúcej lekárky a nie je spôsobilý vôbec výsluchu,“ doplnil Hlbočan s tým, že mu niekto vravel, že po internete sa vraj šíri správa, že sa pokúsil o samovraždu. „Nie je to pravda. On sa normálne psychicky zrútil s tým, že ide o vážnu zdravotnú poruchu,“ dodal k zdravotnému stavu bývalého šéfa NAKA Hlbočan, píše v závere portál cas.sk. Kedy a ako sudca Petra Hrašku, ktorý je umiestnený v trenčianskej Nemocnici pre obvinených a odsúdených, vypočuje zatiaľ nie je známe.

Akcia Očistec: Gašpar obvinenia odmieta, Slobodník chce spolupracovať, Hraško sa psychicky zrútil
Štvrtková akcia NAKA poriadne zamávala Slovensko a určite aj slušnými policajtami. Zaujímavé je aj sledovanie, ako sa bývalí vysokí funkcionári polície pred sudcom spávajú. Hraško sa k nemu ani nedostal. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.