Testovanie sprevádza chaos a neinformovanosť
08 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič / TASR

Celoplošné testovanie na ochorenie COVID-19 sprevádza chaos a neinformovanosť. Všetko zostalo na pleciach samosprávy, ktorá to musela riešiť na poslednú chvíľu. Povedal to starosta Drietomy v okrese Trenčín Jaroslav Mego. Nechápe, ako testovanie mohol niekto spustiť.


Ešte vo štvrtok (5. 11.) večer nemali v obci žiadne pokyny alebo oficiálnu relevantnú informáciu, že sa niečo má konať. "Nestihli sme občanov informovať, riešili sme to cez sms a sociálnu sieť. To, čo nám armáda ťažkým spôsobom nejako dopravovala, to by starosta mal dopravené, vyriešené za dve hodiny a nebol by okolo toho celý taký stres. Celé je to chaotické. Dokonca hygiena, ktorá prišla na kontrolu priestorov, nechcela s vojakmi ani hovoriť. V zásade to bolo na pleciach starostov," povedal Mego.

Za nejasné považuje starosta Drietomy aj oprávnenie zdravotníkov. "Nevieme, či je oprávnený zasahovať s nejakými tyčinkami do nosa, či ohrozí niekoho na zdraví. Nevieme, aké oprávnenie má mať zdravotník, ktorý vyhodnocuje testy. Na základe čoho vyhodnotil test, či je pozitívny alebo negatívny. Aké má právne zabezpečenie, ak ho niekto napadne, že ho neoprávnene označil za pozitívneho. Neprebehlo žiadne školenie z hľadiska ochrany osobných údajov, zapisuje sa to halabala. Je v tom neuveriteľný chaos," skonštatoval starosta Drietomy.

Matovičova prvá priama obeť. V Prešove počas čakania na test zomrel na infarkt 68-ročný muž, tvrdí Blaha
Poslanec Ľuboš Blaha vo svojom statuse na sociálnej sieti Facebook uviedol, že v Prešove počas čakania na test zomrel na infarkt 68-ročný muž. Označil to za prvú Matovičovu obeť. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Otestovať sa prišla aj Slávka, ktorá pracuje v zdravotníctve. "Som na teste druhýkrát. V porovnaní s minulým týždňom je to rovnaké. Ani sme dlho nečakali, rýchlo sme boli vybavení, čakali sme už len na výsledok. Prišla som, lebo som presvedčená, že je to dobré. Robím v zdravotníctve, takže má to význam. Ja som za. Zúčastnila by som sa aj na ďalšom kole testovania, nerobí mi to problém," dodala.

V 45 okresoch sa začalo druhé kolo plošného testovania na ochorenie COVID-19. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta.

"Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov", tvrdí Hlina
Bývalý predseda KDH si zobral vo svojom facebookovom statuse na paškál niekoľko nariadení, ktoré v rámci boja proti koronavírusu vyšli z dielne premiéra Matoviča a jeho niektorých ministrov. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.