Neuveriteľné: V Tvrdošíne pri zahájení testovania ukradli stovky antigénových testov!
08 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Krádeže certifikátov výsledkov testovania na koronavírus už vyšetruje polícia, teraz sa však ešte niečo absurdnejšie – ukradli samotné antigénové testy.


Dnes ráno prijala polícia v Tvrdošíne oznámenie o krádeži vlámaním do odberného miesta v priestoroch materskej škôlky na sídlisku Medvedzie. O incidente informovala TASR hovorkyňa krajského riaditeľstva polície v Žiline Jana Balogová, píše portál cas.sk.
Zmizli testy, overaly, rukavice aj respirátory

„Z miesta boli odcudzené dezinfekčné prostriedky, ochranné pomôcky a testy na COVID-19. Po zdokumentovaní skutku bude odberné miesto opäť pripravené na testovanie,“ konkretizovala hovorkyňa Balogová. Minister obrany Jaroslav Naď na sociálnej sieti napísal, že páchateľ vnikol do budovy cez zadný vchod, kde násilím prekonal plastové dvere a odcudzil 750 antigénových testov, 20 overalov, 20 respirátorov a 350 rukavíc. „Stále prebieha obhliadka miesta činu. Certifikáty boli uložené v inej miestnosti, k nim sa páchateľ nedostal,“ uviedol Naď, ktorý verí, že páchateľ bude vypátraný a dostane zaslúžený trest.

Aj dnes pokračuje v 45 okresoch druhé kolo plošného testovania na nový koronavírus. Ide o tzv. červené okresy, kde počet ľudí s pozitívnym výsledkom testov dosiahol v minulotýždňovom prvom kole testovania hranicu 0,7 percenta, dodáva v závere portál cas.sk.



Testovanie na COVID-19 prinieslo neuveriteľné príhody. Neuveríte, čo vymysleli dve ženy
Policajti, armáda, ale aj zdravotníci zažili pri odberoch vzoriek počas celoplošného testovania rozličné humorné, ale aj trestnoprávne situácie. Čítať ďalej
08 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.