"Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov", tvrdí Hlina
08 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Bývalý predseda KDH si zobral vo svojom facebookovom statuse na paškál niekoľko nariadení, ktoré v rámci boja proti koronavírusu vyšli z dielne premiéra Matoviča a jeho niektorých ministrov.


Sociálnu sieť dnes využíva na komentovanie rozličných situácií či prezentovanie svojho názoru množstvo politikov. Nechýba medzi nimi ani Alojz Hlina, ktorý sa po neúspešných komunálnych voľbách vzdal funkcie predsedu Kresťansko demokratického hnutia. Tentokrát sa pustil do niekoľkých nariadení premiéra Matoviča, ktoré sa mu, rovnako ako mnohým Slovákom, vôbec nepáčia.
Matovič znásilnil a pokoril milióny Slovákov

Hlina hneď v úvode statusu konštatuje, že „máme jeden z najtvrdších a budeme mať asi aj jeden z najdlhších lockdownov v Európe,“ pričom ako prví sme zatvorili školy, kultúru či šport, a medzi prvými sme zatvorili aj veľkú časť gastro prevádzok. „Vyzerá to tak, že ako prví a jeden z mála štátov sme zakázali verejné náboženské obrady.“ Podľa Hlinu sme tu mali aj svetový experiment, mysliac tým celoplošné testovanie, ktorý bol podľa Matoviča ako atómová bomba. „Ten príklad, ktorý použil Matovič, že máme „atómovú bombu“, mi príde nevhodný. A okrem toho, s atómovou bombou sa straší, atómová bomba sa nepoužíva,“ píše na vysvetlenie v závere svojho zamyslenia Hlina.

„Bombu, ktorou Matovič znásilnil a pokoril milióny ľudí na Slovensku. Malo to byť veľké a epické, mal tu byť štáb CNN. Nebol, aspoň som o tom nepočul. Iné krajiny sa nepodujali okopírovať nápad Igora Matoviča. Aspoň o tom neviem,“ píše ďalej expredseda KDH.

Matovič nevylučuje tvrdý lockdown alebo ďalšie testovanie, rozhodne (vraj) celospoločenská diskusia
Podľa premiéra Igora Matoviča je v hre buď ďalšie plošné testovanie alebo tvrdý lockdown, za predpokladu, že by sa ľudia začali správať „drasticky nezodpovedne“, hoci to nepredpokladá. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné... Čítať ďalej
07 | 11 | 2020 | Natália Sollárová

„Tak kde je ten geniálny výsledok?“ pýta sa Hlina

Podľa hlinu nás experiment s celoplošným testovaním stál asi toľko, koľko je ročný rozpočet nášho Ministerstva zahraničných vecí či polovičného rozpočtu Ministerstva kultúry. „Myslíte si, že by Nemci, alebo Francúzi dali polovicu svojho ročného rozpočtu na kultúru na celoplošné testovanie antigénovými testami?“ Pýta sa Hlina, ktorý je zvedavý, či sa aj niektoré iné štáty vydajú našou cestou a zopakujú to, čo sme spravili my. „A rovnakým spôsobom ako na Slovensku. Rovnako, čo sa týka rozsahu a rovnako, čo sa týka „dobrovoľnosti“, píše Hlina, podľa ktorého sme týmto jediní a svetoví a rozmýšľa, prečo nás nikto nechce dobehnúť.

Hlina sa tiež pokúsil s humorom prirovnať naše testovanie k chytaniu rýb na Liptovskej Mare, vzápätí ale konštatuje, že v niečom sme predsa len boli prví a to v tom, čo všetko sme pozatvárali. „Čo sa týka rozsahu obmedzení sme medzi krajinami, kde ten rozsah patrí medzi najprísnejšie v Európe. My tu už máme lockdown, teraz sme ešte použili aj atómovú bombu, no stále sme vo veľkých problémoch,“ pokračuje vo svojom názore expredseda KDH, podľa ktorého nič neotvárame, nič nezmierňujeme a deti stále nechodia do školy. „Tak kde je ten geniálny výsledok?“ pokladá ďalšiu otázku Hlina.

Slovenské testovanie si všíma aj Európa. Inšpirujú sa nami, alebo budeme na smiech?
Naše celoplošné testovanie vďaka premiérovi Matovičovi sledujú aj v Európskej únii. Všímajú si však aj antigénové testy či rozkol medzi vládou a prezidentkou. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Zvládneme to vďaka zodpovednosti našich ľudí

Alojz Hlina veri, že to zvládneme, ale zvládneme to podľa neho len vďaka tomu, že budeme mať jeden z najdlhších a najtvrdších lockdownov, a tiež aj vďaka zodpovednosti našich občanov. „A treba dať pozor, skôr či neskôr príde „Deň P - deň po“. Ten deň, keď nám bude treba znova začať. Aby sme nezistili, že síce sme porazili koronu, ale umrieme od hladu,“ zamýšľa sa Hlina, podľa ktorého sa nám krajina rozsype pre rozvrátené verejné financie a totálne rozdelenie spoločnosti.

„Ten deň príde. Bude v každej krajine a bude veľmi dôležité, v akej kondícii bude aká krajina, keď bude treba znovu začať normálne žiť,“ uzatvára svoj kritický status expredseda KDH Alojz Hlina.



Vynaložili sme sto miliónov eur na pretestovanie obyvateľov naozaj efektívne?
Celoplošné testovanie na COVID-19 má za sebou prvý deň, po ktorom hlásia jednotlivé regióny, že otestovali niečo viac ako 60 % ľudí. Koľko to bude za celý víkend? Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.