Trump nechal údajne Bidena podvádzať, aby ho usvedčil z volebného podvodu, tvrdí ruský ekonóm Chazin
07 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Možno to potrvá dlhšie, ale za právoplatného víťaza bude podľa uznávaného ruského odborníka napokon vyhlásený Trump. Uviedol portál Regnum.ru.


Demokratická strana USA ohrozuje svoju pozíciu tým, že umožňuje rozsiahle volebné machinácie počas prezidentských volieb. Ruský ekonóm Michail Chazin to povedal pre televíznu stanicu Rusko 24.


Som presvedčený, že súčasné voľby amerického prezidenta prinesú tie najneočakávanejšie výsledky. Nevylučujem, že v určitom zmysle nechal Trumpov tím zájsť vývoj situácie až tak ďaleko preto, aby sa z nej Demokrati už nemohli len tak ľahko vyvliecť,“ vysvetlil Chazin.


Pripomenul, že počas volieb už bolo dôveryhodne odhalených veľa rôznych porušení.


CNN: Trump stále nemá v úmysle priznať prehru
Úradujúci prezident Spojených štátov Donald Trump nemá v úmysle priznať svoju porážku v prezidentských voľbách, informovala v piatok americká televízna stanica CNN s odvolaním sa na nemenované zdroje z prostredia Trumpovho volebného... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | tasr

„Už sme napríklad videli, ako komisia sčítava hlasovacie lístky za sklom, ktoré je pred pozorovateľmi zvnútra naschvál prekryté papierom. Tiež záznamy o nežijúcich voličoch narodených v roku 1900 či 1902, ktorí poslali hlasy poštou. A hlasovali prirodzene za Bidena,“ podčiarkol.


Chazin zároveň odhaduje, že celý volebný proces môže trvať ešte pomerne dlho.


„Pamätáte, ako dlho trvala aféra Watergate? Pravda sa dlho utajovala, no vtedajší americký prezident Nixon, ktorý fenomenálne zvíťazil vo voľbách v roku 1972, bol napriek tomu predsa len prinútený odísť,“ pripomenul Chazin.


„Som pevne presvedčený, že po objasnení skutočného priebehu terajších volieb, bude Trump napokon vyhlásený za víťaza," zdôraznil Chazin.




CNN: Biden sa prihovorí k národu, víťazstvo má na dosah
Demokrat Joe Biden má - podľa prognóz amerických médií - už na dosah víťazstvo v prezidentských voľbách v USA. V piatok večer washingtonského času (nadránom SEČ) plánuje vystúpiť s prejavom v národu, informovala televízna stanica... Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | tasr