Žene hrozila pokuta za to, že išla na testovanie dvakrát. Zachránil ju PCR test
06 | 11 | 2020 I Natália Sollárová

Z plošného testovania vyšla 45-ročná žena s pozitívnym výsledkom. Nezdalo sa jej to a tak išla na test aj v susednej obci. Za takéto porušenie karantény jej hrozila pokuta, zachránil ju PCR test, upozornil portál tvnoviny.sk.


Pani Miriam vyšiel počas prvého kola plošného testovania v obci Kálnica pozitívny antigénový test. Preto sa rozhodla ísť dať sa pretestovať aj do susednej dediny, kde už bol výsledok negatívny. Takýmto konaním však porušila karanténu a začali ju riešiť policajti. Hrozila jej pokuta do výšky 1 659 eur.

Pretože stále nevedela, na čom je a nedalo jej to pokoj, nakoniec sa v utorok rozhodla aj pre PCR test. Správa, ktorá jej následne prišla mailom a cez „esemesku“, znamenala koniec pochybností a obrovskú úľavu. Mala negatívny výsledok.

Bývate v zelených okresoch? Na TOTO si dajte pozor, polícia to bude po víkende kontrolovať
Čiastočné obmedzenie zákazu vychádzania platí aj v zelených okresoch, čo sa nezmení ani po nasledujúcom víkende. Na čo si ale musíte dať pozor? Informuje portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


V prípade, že by bola pozitívna, dôsledky by boli nepríjemné pre celú rodinu. Čelila by hrozbe pokuty i karanténe všetkých osôb v domácnosti. „Nevieme, čo máme robiť. Či máme zostať v karanténe, či budeme za to postihovaní,“ hovorí pre tvnoviny.sk jej manžel Adrián Blatnický. Je však presvedčený, že PCR testom dokázali, že nikoho neohrozili.

Policajti z Nového mesta nad Váhom podľa portálu tvnoviny.sk priestupok odstúpili hygienikom. Podľa riaditeľky trenčianskeho regionálneho úradu zdravotníctva Ľudmily Bučkovej však treba tento druh testu rešpektovať. Z hľadiska diagnostiky ochorenia COVID-19 patrí PCR k „top testom“.

Hygienička zdôraznila, že žena nemusí byť v karanténe, pokiaľ má negatívny výsledok. „Nakoniec pani asi dobre urobila v tom, že si to išla potvrdiť, keď už porušila karanténu alebo tzv. karanténu v tomto prípade,“ skonštatovala Bučková. Úrad zdravotníctva preto negatívny výsledok zohľadní a rodina sa tak udelenia pokuty nemusí báť.

Certifikáty komplikujú život. Onkopacientku bez neho neošetrili
Modré „papiere“ sa od tohto týždňa stali priepustkou ku slobode. Certifikát môžu vyžadovať obchodníci, zamestnávatelia i lekári. O tom, že niektorí neberú ohľad ani na oprávnené výnimky a vysvetľujú si to po svojom, informoval portál Nový... Čítať ďalej
05 | 11 | 2020 | Natália Sollárová