Pravicoví aktivisti vo Viedni zorganizovali protest po teroristickom útoku (VIDEO)
06 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Skupina pravicových demonštrantov usporiadala vo Viedni protest, na ktorom odsúdila nedávne teroristické útoky a vyzvala vládu, aby zakročila proti islamistickým radikálom. Stretli sa s nimi aj iní protestujúci, ktorí aktivistov označili za „nacistov“, informuje portál RT.


Desiatky pravicových aktivistov protestovali v centre Viedne a odsúdili „islamský terorizmus“ a „výmenu obyvateľstva“ s inými krajinami.

Demonštranti držali veľký transparent s nápisom „Zastavte islamský terorizmus“ a skandovali heslá typu „Domov, sloboda, tradícia“. Na záberoch od spoločnosti Ruptly je tiež možné vidieť, ako niektorí z nich pochodovali so zapálenými fakľami.



Skupine sa stretla so skupinou ľavicových protestujúcich, ktorí boli celí v čiernom. Títo súperiaci aktivisti niesli veľký transparent s nápisom „Nikdy nedovoľte, aby fašisti zabrali ulice" alebo "Zabráňte nacistickému pochodu.“

Protesty sa uskutočnili po tragickom teroristickom útoku, ktorý 2. novembra zasiahol hlavné mesto Rakúska. Štyria ľudia boli zabití v blízkosti synagógy v centre Viedne, pričom 23 ďalších bolo zranených pri streľbách po celom meste. Hlavným podozrivým, ktorého polícia zabila, sa ukázal byť rakúsky občan identifikovaný ako Kujtim Fejzulai, ktorý bol tiež držiteľom severokórejského pasu a bol predtým odsúdený za terorizmus.

Po streľbách bolo zadržaných asi 15 ľudí, ktorí údajne patria do radikálnej islamistickej siete. K zodpovednosti za útok sa prihlásila teroristická skupina Islamský štát (IS, predtým ISIS).

Zábery z Viedne ukazujú, ako podozriví teroristi strieľali v centre mesta (VIDEO)
Rakúska polícia tvrdí, že na teroristickej streľbe vo Viedni sa zúčastnilo viac útočníkov, pričom novoobjavené zábery ukazujú fúzatého muža oblečeného v bielom, ktorý pomocou útočnej pušky strieľal na civilistov a políciu, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Marek Molnár