Poslankyni vadilo rúško, zložila si ho pod rečníckym pultom (VIDEO). Čo majú robiť iné profesie?
06 | 11 | 2020 I Natália Sollárová

Koaličná poslankyňa národnej rady Romana Tabák sa počas vystúpenia v parlamente sťažovala, že sa jej v rúšku veľmi zle dýcha. Keďže jej neodsúhlasili jeho zloženie z tváre, vyriešila to svojráznym spôsobom. Môžu si to dovoliť aj iné profesie? Informáciu priniesli Topky.sk.


Ako informoval portál topky.sk, začalo sa to potom, ako prišiel do parlamentu predložiť vládnu novelu zákona minister financií Eduard Heger. Poslankyňu už po úvodných slovách podpredseda národnej rady Milan Laurenčík požiadal, aby „skúsila bližšie k mikrofónu“, lebo ju nie je počuť. „To je tým rúškom,“ podotkla Tabák.

Následne sa na neho obrátila s otázkou, či si rúško môže dať dolu a vzápätí si i odpovedala, že „asi nie, že?“. „No, to by som neodporúčal, pretože by ste mohla dostať 1650-eurovú pokutu,“ upozornil ju Laurenčík. „To je moc veľa,“ skonštatovala poslankyňa.

Čekan: Plošné testovanie na slovenský spôsob je premrhaný potenciál, Briti idú na to inak
Známy slovenský biochemik Pavol Čekan kritizuje spôsob, akým sa plošné testovanie u nás zrealizovalo. Vláda nepostupovala vedecky, uviedol pre portál Nový Čas. V čom sme urobili chybu? Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Natália Sollárová


Ako pokračovala ďalej vo svojom prejave, neustále si rúško naprávala. Nakoniec to už nevydržala a oznámila, že „veľmi zle sa dýcha v tomto rúšku“. „Prosím?,“ znela prekvapená reakcia. Profesionálna športovkyňa si následne rúško zložila z tváre a stratila sa pod rečníckym pultom so slovami, že sa musí vydýchať.

„Pani poslankyňa, kľudne sa nadýchnite,“ reagoval s pokojom Laurenčík s tým, že teraz ale zmizla z obrazu pod pultom. A opýtal sa, či nechce vodu. Poslankyni nakoniec doniesli aj nové jednorazové rúško. Tabák ešte dodala, že to jej bolo asi „moc hrubé“. Niektorých členov zákonodarného zboru udalosť očividne pobavila, ozýval sa i smiech.

Otázne je, aké sú možnosti v prípade dýchacích ťažkostí u iných profesií. Zdravotníci či predavačky trávia v rúškach aj celé hodiny, ale možnosť „vydýchať“ sa pod pultom nemajú a nikto sa ich pocitmi nezaoberá.

Video s ťažkosťami pod rúškom poslankyne Romany Tabák počas vystúpenia v parlamente:



Žene hrozila pokuta za to, že išla na testovanie dvakrát. Zachránil ju PCR test
Z plošného testovania vyšla 45-ročná žena s pozitívnym výsledkom. Nezdalo sa jej to a tak išla na test aj v susednej obci. Za takéto porušenie karantény jej hrozila pokuta, zachránil ju PCR test, upozornil portál tvnoviny.sk. Čítať ďalej
06 | 11 | 2020 | Natália Sollárová