Polícia zasahuje v dome bývalého policajného prezidenta Gašpara aj u exšéfa NAKA Hraška (AKTUALIZOVANÉ)
05 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič, Jozef Uhlárik m.
Policajti od skorých ranných hodín zasahujú na viacerých miestach Slovenska. Akcia je zameraná na bývalých topfunkcionárov polície. Sú v dome Tibora Gašpara aj bývalého šéfa NAKA Petra Hraška, informujú Aktuality.

Veľký zásah NAKA dnes skoro ráno vyrušil troch bývalých vysokopostavených policajných funkcionárov. Podľa informácií Topky.sk elitní policajti zasahovali na viacerých miestach Slovenska.

Krátko pred šiestou hodinou prišli elitní policajti do domu v Janíkovciach, v ktorom býva bývalý policajný prezident Tibor Gašpar kukláči.

Iba o pár minút neskôr NAKA zadržala aj bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška a o chvíľku neskôr skončil v putách aj bývalý šéf protikorupčnej jednotky Robert Krajmer, ktorý sa objavil vo Veľkej Mači v dome Jána Kuciaka krátko po tom, ako novinára s jeho snúbenicou našli mŕtveho.

Posledným, ktorého zadržali kukláči tesne pred štvrť na sedem ráno bol aj  Bernard Slobodník. Aj on skončil v putách, napriek tomu, že minulý týždeň prišiel sám vypovedať na Úrad špeciálnej prokuratúry v Pezinku.

Policajná akcia súvisí s výpoveďou obávaného Ľudovíta Makóa. Bývalý vysokopostavený funkcionár Finančnej správy, ktorý sa priznáva, že roky priamo spolupracoval so zločinecký gangom takáčovcov, začal totiž úzko spolupracovať s políciou na objasnení trestných činov, ktoré za roky vo svojej funkcii páchal.

Práve sa deje: Elitní policajti z NAKA zatýkajú ďalších sudcov!
Na kolenách, zdá sa, nie je len prokuratúra, ale aj justícia. Príslušníci NAKA totiž zadržali ďalších štyroch sudcov! Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.

Začalo to zadržaním Ľudovíta Makóa

Zdá sa, že všetky problémy mocných sa začali zadržaním Ľudovíta Makóa, ktorý sa rozhodol od začiatku spolupracovať s políciou. Makó sa mal totiž okrem iného živiť aj tým, že vyberal „výpalné“ od daňových podvodníkov, ktorých v rámci svojej funkcie šéfa Kriminálneho úradu finančnej správy odhalili. Informácie Topky.sk z prostredia polície hovoria o tom, že výpalné si mal Makó od podvodníkov, alebo ľudí, ktorí sa dopustili daňového deliktu, pýtať každý mesiac. Dohodnutú sumu mu odovzdávali hrozbou trestného stíhania, ktoré by v prípade nezaplatenia bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy inicioval.

Podľa svedectva zadržaného Makóa sa na tomto čiernom megabiznise sa mali spolu s ním podieľať aj ďalší vysokopostavení funkcionári z rôznych zložiek, ktorí dnes končia v sieti NAKA. Po jeho výpovediach už skončil v policajných putách a za mrežami Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik či zástupca riaditeľa poverený riadením Útvaru zvláštnych policajných činností Norbert Pakši, uvádzajú v závere Topky.sk. Zaujímavé bude sledovať, ktorí z dnes zadržaných vysokopostavených šéfov polície skončí aj vo vyšetrovacej  cele.


Aktualizované: Súd rozhoduje o väzbe milionára Kvietika! Spolu s ním si čaká na verdikt aj Kožuch
„Dobytkári“ opäť spolu pred súdom. Milionár Martin Kvietik a bývalý riaditeľ Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraj Kožuch sa dnes dozvedia, či pôjdu na slobodu. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.