Teroristi sú už pri hraniciach a naša obrana si chodí merať teplotu
04 | 11 | 2020 I Aneta Leitmanová

Minister obrany Jaroslav Naď sa na svojom Facebooku vyjadril k aktuálnej situácii vo Viedni suchým vyjadrením: „ V časoch, keď sa na Slovensku sústredíme na riešenie situácie s pandémiou Covid-19, nám aktuálna situácia vo Viedni pripomína, aká je naša bezpečnosť krehká a zraniteľná. Vyjadrujem úprimnú sústrasť občanom Rakúskej republiky. Je mi to nesmierne ľúto“


Nuž presne tak, ako napísal minister Naď, naše ozbrojené sily (OS), namiesto toho, aby sa  sústreďovali na zabezpečenie obrany Slovenskej republiky a jej občanov, sústredili sa na riešenie situácie s pandémiou Covid-19.

Úlohou OS nie je v žiadnom prípade zabezpečovať celoplošné testovanie, lebo jej úlohy sú presne určené zákonom číslo 321/2002. Pripusťme ale právny výklad zákona, ktorý hovorí, že povinnosťou ozbrojených síl je podieľať sa aj na plnení úloh v čase výnimočného stavu alebo núdzového stavu, pri ktorom sú ohrozené životy a zdravie osôb alebo majetok.
Boli naozaj ohrozené životy a zdravie?

Aj keď by sám premiér 100 krát denne opakoval, že sme v ohrození a jeho poslušný minister by s tým súhlasil, nemôže armáda brániť Slovensko na základe nejakých výmyslov a dohadov. Musí mať jasný obranný plán a musí konať na základe presne definovanej hrozby. Navyše vrchným veliteľom ozbrojených síl nie je premiér, ani minister, ale prezident. V našom prípade prezidentka.

Na Slovensku zrušil parlamentnú demokraciu a platné zákony jeden človek
Koaličný podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky odňal ústavné právo slobodného výkonu mandátu poslanca celému opozičnému poslaneckému klubu. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Ivan Brožík


Ak teda prezidentka dala súhlas s nasadením armády, na základe akých podkladov jej náčelník generálneho štábu vyargumentoval nutnosť takéhoto rozhodnutia? Prečo vojsko? Lebo Matovič chcel nakúpiť testy a zavolať Merkelovej? Alebo sa len gen. Zmeko sanžil votrieť do priazne Matoviča a Naďa?

Povráva sa, že s týmto nápadom údajne prišiel samotný náčelník generálneho štábu Zmeko a Naď sa do toho vrhol po hlave.
Ako teda reálne zvládli OS SR akciu celoplošného testovania?

Akciu s celoplošným testovaním naši vojaci zvládli naoko dobre, ale s prípravami to bola čistá katastrofa. Zato, že naša armáda to logisticky napokon zvládla, však môže tento národ ďakovať najmä obetavosti profesionálnych vojakov a taktiež primátorom a starostom, ktorí často zabezpečovali tieto veci na hraniciach psychického a fyzického vyčerpania.

Šokujúce video Fica na adresu testovania: Neuveríte, čo odkazuje Matovičovi
Celoplošné testovanie stále doznieva nielen medzi ľuďmi, ale aj medzi politikmi. A Robert Fico rozhodne nie je výnimkou. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Rozvoz materiálu do jednotlivých okrskov nefungoval a dodávky meškali. Na to, aby sa vôbec niečo zabezpečilo a dostalo na miesto určenia, museli vojaci údajne používať svoje vlastné autá a taktiež svoje vlastné telefóny. To všetko len preto, aby aj napriek totálnemu chaosu napokon predsa len zabezpečili plnenie zverených úloh. Lebo v armáde to funguje inak ako na úrade vlády. Vojak musí najskôr splniť rozkaz a až potom sa môže ísť sťažovať.
Kto tu koho kryje?

Akciu "SPOLOČNÁ ZODPOVEDNOSŤ" mali jednoznačne zabezpečovať ministerstvá zdravotníctva v spolupráci s Ministerstvom vnútra, kde vojsko malo byť len akýmsi bezpečnostným ochrancom pri zabezpečovaní celej akcie a nie túto akciu riadiť a zabezpečovať s vlastným nasadením.

OS SR sú v prvom rade určené na obranu Slovenska, pred napadnutím cudzou mocou. Muž považovaný za páchateľa teroristického útoku vo Viedni 2.11.2020, údajne navštívil v polovici júla Slovensko, aby si tu obstaral muníciu pre útočnú pušku kalašnikov. V utorok 3.11.2020 o tom informoval portál rakúskeho denníka Heute.

Dvadsať tisíc EUR za jedného nakazeného? Znásilnili slobodnú vôľu občanov, tvrdí Bukovský
Plošné testovanie bolo podľa Bukovského ešte väčším fiaskom než očakával. Zachytenie jedného pozitívneho nás stálo 20 tisíc eur. Účasť na testoch bola vynútená pod hrozbou štátnej šikany. Bola znásilnená slobodná vôľa občanov, hovorí v najnovšom... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič

Čo robí Vojenské spravodajstvo?

Minister Naď, pod ktorého velenie spadá aj obranné spravodajstvo, sa však zaoberá zdravotnými otázkami národa a zbieraním dát o chorobnosti obyvateľov. Tieto úlohy však patria do sféry iného ministerstva a Jaroslav Naď sa má prioritne  pracovať na poli zaručenia bezpečnosti Slovenska a jeho obyvateľov. Nikde sa nehovorí, že úlohou obrany je aj zdravotné vyšetrovanie Slovákov. Všade je však veľmi jasne a hneď niekoľko krát zdôrazňované, že medzi najaktuálnejšie hrozby súčasnosti patrí najmä terorizmus.

Teroristický útok vo Viedni je len 50 km od Bratislavy a teroristi sa po  Slovensku špacírujú ako sa im zachce a nakúpia si tu čo len k svojím útokom potrebujú. Toto je naozajstná odborná vizitka obrany Slovenskej republiky pod vedením ministra Naďa.

Keď na Slovensko nedajbože zaútočí nejaký terorista, minister Naď mu aj s gen. Zmekom pôjdu pravdepodobne urobiť test na COVID a Slovensko budú brániť teplomerom.

Jeho blahorodie, pán premiér rozhodol. Kto sa nepodvolí, toho bude trestať
Poslancovi Blahovi dochádza trpezlivosť. Zjavne nielen jemu. Pán premiér práve oznámili v súkromnej televízii s ironickým úškrnom, že "netestovaní budú sedieť doma" až do 15. novembra. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Ivan Brožík