Novinárka prirovnala priaznivcov Trumpa k teroristickej skupine
04 | 11 | 2020 I Diana Zaťková


Po incidente s volebným autobusom demokratického kandidáta Joea Bidena prirovnal švédska novinárka  prívržencov amerického prezidenta Donalda J. Trumpa k členom teroristickej skupiny Islamský štát, informuje portál Breitbart. 


Jonna Sima, ktorá píše pre švédske noviny Aftonbladet komentovala incident, ktorý sa stal cez víkend v Texase, a ktorý sa týkal niekoľkých vozidiel patriacich podporovateľom Trumpa. Tie obkolesili kampaňový autobus bývalého viceprezidenta Joea Bidena. "Obrázky, ktoré vyvolávajú myšlienky na kalifát Islamského štátu ... a sú povzbudené protidemokratickým prezidentom," napísala Sima na sociálnej sieti Twitter a odkazovala na článok Aftonbladetu týkajúci sa incidentu.

Tento komentár mnohí na platforme sociálnych médií kritizovali, pričom tweet zaznamenal viac ako 400 odpovedí. Po tom, čo bol kritizovaný jedným používateľom, Sima pritvrdila svoje vyjadrenie, že stúpenci Trumpa „sa správajú antidemokratickým spôsobom pripomínajúcim Islamský štát“.

Trump zatiaľ víťazí v 17 štátoch USA, Biden len v 14
Podľa prvých výsledkov utorňajších amerických prezidentských volieb republikán Donald Trump aktuálne vedie v 17 štátoch, demokratický kandidát Joe Biden v 14. Čítať ďalej
04 | 11 | 2020 | TASR


Incident, o ktorom sa Sima zmienila, sa stal v Texase a jeho videozáznam zdieľal prezident Trump na Twitteri s titulkom „MILUJEM TEXAS!“  V čase incidentu neboli v autobuse ani demokratický prezidentský kandidát Joe Biden, ani jeho spoluhráčka Kamala Harris. No Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) začal vyšetrovanie tohto incidentu.

Prezident Trump to okomentoval : „Podľa môjho názoru títo vlastenci neurobili nič zlé. Namiesto toho by FBI a spravodlivosť mali vyšetrovať teroristov, anarchistov a agitátorov ANTIFA, ktorí behajú okolo a vypaľujú naše demokraticky riadené mestá a ubližujú našim ľuďom! “

Rusom nezáleží na tom, či vyhrá Trump alebo Biden, pretože ani jeden nemá záujem byť priateľom Moskvy
Demokrati ani republikáni nechcú po voľbách v USA mať lepšie vzťahy s Moskvou, tvrdí šéf ruskej zahraničnej spravodajskej služby, ktorý má pesimistický názor na zbližovanie národov, informuje portál RT. Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Komentáre Simy prichádzajú len pár týždňov po tom, čo Eva Hamilton, bývalá generálna riaditeľka švédskeho verejnoprávneho televízneho vysielania SVT tvrdila, že nikto vo Švédsku nemá rád prezidenta Trumpa. "Vo Švédsku panuje akýsi konsenzus, že Trump je nebezpečný a idiot ... Nikto vo Švédsku nemá rád  Trumpa," uviedla.

Mainstreamové médiá v iných európskych krajinách za posledných pár rokov vyjadrili podobné nepriateľstvo k "americkému bezpilotnému lietadlu" Trumpovi. V roku 2017 zašiel Josef Joffe, redaktor a vydavateľ ľavicovo orientovaných novín Die Zeit ešte ďalej v televíznom programe, v ktorom uviedol, že „Trumpovu katastrofu“ môže zastaviť iba „vražda v Bielom dome“.

Zabudnite na Trump vs. Biden - Erdoğan vs. Macron je zápasom ťažkej váhy roka! (Simon Tisdall)
Komentár Simona Tisdalla (The Guardian) Možno vedel, čo robí. Možno nie. Tak či onak, Emmanuel Macron minulý mesiac nastavil Francúzsko a Európu na nový kolízny kurz s islamským svetom - všetko v mene slobody. Množstvo smrteľných... Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Diana Zaťková