Chcete bývať vedľa kráľovnej Alžbety II.? Britská panovníčka zháňa suseda!
04 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Kto by sa chcel stať susedom britskej kráľovnej Alžbety II., má teraz unikátnu možnosť. Panovníčka bude od jari prenajímať priestranný dom Flitcham Hall, ktorý leží len 3 km cez pole od jej sídla Sandringham, informuje portál Aha!. 


Získať tak prestížnu adresu ale pochopiteľne nebude jednoduché! Za šesťizbový dom zaplatíte prenájom takmer 4 200 eur mesačne a nesmiete tam mať ani mačky. To preto, aby neplašili a nelovili vtáky, ktoré jazdí britská smotánka na 20 000 akrov veľký Sandringham strieľať.

Psíkov mať môžete, ale len po dobu svojho pobytu. Musíte sa tiež zmluvne zaviazať, že budete vo Flitcham Hall bývať najmenej tri roky. Kráľovná totiž nemá rada zmeny, teda ani stále nových a nových nájomníkov. Tí poslední tu bývali dlhých 15 rokov.





Avšak okrem toho potencionálnych nadobúdateľov sídla čakajú samé radosti. Z domu je úžasný výhľad na krásy grófstva Norfolk a do ovocných sadov Jej Veličenstva, k dispozícii je vonkajší bazén, tenisový kurt a vnútri je herňa s biliardom. Stačí vyplniť podrobný dotazník a môžete prísť na prehliadku!

Kráľovná Alžbeta vládne najdlhšie zo všetkých panovníkov. Vo svojich 94 rokoch je stále zdravá a nikto si nedokáže predstaviť, že ju od smrti delí len pár rokov. Kráľovná však nebude čakať, až zomrie, aby ju niekto vystriedal na tróne. Podľa kráľovského životopisca Roberta Jobson odovzdá dobrovoľne žezlo svojmu najstaršiemu synovi, princovi Charlesovi (71), už budúci rok. A to do 21. apríla, kedy oslávi 95. narodeniny.

Ťažko chorá kráľovná Alžbeta II.: Deň po jej smrti začne úradovať princ Charles!
Operácia London Bridge (Londýnsky most). Presne to je krycí názov plánu na dni a týždne po smrti kráľovnej Alžbety II., o ktorej sa v poslednej dobe špekuluje, že sa jej po zdravotnej stránke nedarí práve najlepšie. Čo príde po jej skone? Zistil to... Čítať ďalej
28 | 10 | 2020 | Timotej Dudka