Tarkovič si vypýtal niečo, s čím sa pod Tatrami narodil len Weiss
03 | 11 | 2020 I Michal Filek

Komentár Michala Fileka


Po nevydarených zápasoch Ligy národov a prehrách doma s Izraelom a v Škótsku sa, najmä medzi novinármi, začalo hojne skloňovať meno Martina Škrtela. Stopér istanbulského klubu Basaksehir hráva momentálne ako jediný Slovák pravidelne v Champios League, keď jeho klub minulú sezónu získal premiérovo turecký titul. 


Tridsaťšesťročný stopér nakoniec vyslyšal volanie odbornej (tej predovšetkým) športovej verejnosti a zastupujúcemu repretrénerovi Tarkovičovi prikývol. Na najdôležitejší zápas tohto kvalifikačného cyklu, proti Severným Írom, je Škrťo zatiaľ iba medzi náhradníkmi. Príčinou je však zranenie, ktoré utŕžil v ostatnom zápase svojho klubu. Verme, že sa dá dokopy a v tíme sa nakoniec objaví.

Aby však bolo jasné. Jeho podpora bude mať najväčší význam v morálnej rovine. V kabíne by mal fungovať ako hrajúci tretí asistent trénera. Pretože slovenský národný tím netlačí topánka primárne na stopérskom poste. Tam je všetko v poriadku. A ak aj v posledných zápasoch nebolo, tak bude. A to po návrate z COVID dovolenky momentálne najlepšieho slovenského futbalistu Milana Škriniara. On si už Valjenta, Vavra, Pekaríka, či navrátilca Hubočana podiriguje tak, aby to v slovenskej defenzíve fungovalo ako za starých dobrých čias.

Každý, kto futbal trošku vníma, však musel vidieť, že naše mužstvo tlačila topánka úplne niekde inde. A to konkrétne na krídlach a na hrote. Mak na ľavej strane bol čerstvo po zranení a chlapci z Ameriky a Holandska na pravej strane nedokázali vymyslieť nič. Alebo takmer nič. Preto bolo len otázkou času, kedy Tarkovič povolá Weissa.

Cristiano Ronaldo je z toho konečne vonku: Bol jeho pozitívny test sfalšovaný?!
Futbalový útočník Cristiano Ronaldo už nie je pozitívny na Covid-19. Informoval o tom web Juventusu Turín, podľa ktorého sa uzdravil po devätnástich dňoch. Päťnásobný najlepší futbalista sveta chýbal talianskemu klubu v štyroch zápasoch, ten bez... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Timotej Dudka


Nie preto, že si to tento chlapec zaslúži, ani preto, že by v poslednom období podával v klube oslnivé výkony. Ale jednoducho preto, že je to dnes na Slovensku azda jediný krídelník, ktorý je dostatočne rýchly, silný na lopte a je preňho pasiou chodiť do súbojov jeden proti jednému, alebo dokonca proti dvom, či trom protihráčov a vyhrávať ich. To je v ňom, to sa jednoducho nezabúda, pretože s tým sa musíte narodiť. A Slováci sa s tým jednoducho nerodia. Až na výnimky. (Druhou je Miňo Stoch. Ten je však asi zranený, autor tohto textu nemá dostatok informácií, prepáčte! Myslí si však, že keď bude v poriadku, vráti sa tiež.).

No a čo sa týka hrotového útočníka, opäť ďalším logickým krokom Pištu Tarkoviča bolo zaslanie "povolávacieho rozkazu" do Rumunska na adresu Adama Nemca. Je škoda, že robustný útočník musel odmietnuť. Mišo Ďuriš ho totiž v šestnástke nenahradí. (A Rohožník je, bohužiaľ, zranený). No, asi budeme musieť hrať zase bez hroťáka. Ale máme Weissa a uzdraveného Maka. A vzadu snáď aj Lobotku, takže Hamšovi odpadnú defenzívne povinnosti.

Nie, nominácia Weissa, napriek jeho excesom, nie je prekvapením. Prekvapením by bolo, ak by ho Tarkovič nenominoval. Pretože ho dobré pozná a zdá sa, že presne vie, čo nášmu výberu v posledných tragických zápasoch chýbalo. Bolo to niečo, s čím sa narodil iba Weiss.

Miroslav Stoch vs. ŠK Slovan: V internetovej vojne sa vyťahujú drogy, nevera aj vulgarizmy!
Aj napriek tomu, že je hrdý Slovák, držal palce fínskemu mančaftu. Miroslav Stoch (30) má dlhodobý problém so Slovanom. Nie je tak divu, že sa bratislavskému klubu vysmial za nepostup do ďalšieho predkola Európskej ligy. Netrvalo dlho a priaznivci... Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Timotej Dudka