Rusom nezáleží na tom, či vyhrá Trump alebo Biden, pretože ani jeden nemá záujem byť priateľom Moskvy
03 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Demokrati ani republikáni nechcú po voľbách v USA mať lepšie vzťahy s Moskvou, tvrdí šéf ruskej zahraničnej spravodajskej služby, ktorý má pesimistický názor na zbližovanie národov, informuje portál RT.


V rozhovore pre Dmitrija Kiselova, šéf informačnej agentúre Rossija segodňa, Sergej Naryškin vysvetlil, že ani jedna z hlavných amerických politických strán nemá v úmysle zlepšiť súčasné vzťahy medzi Moskvou a Washingtonom.

"Pokiaľ ide o Rusko, samozrejme nás zaujíma širší dialóg a rozvoj rovnakých vzťahov a spolupráce medzi našimi dvoma krajinami. Ale, bohužiaľ, nevidíme v americkej politike žiadne známky takéhoto prístupu," uviedol Naryškin.

Komentáre vysoko postaveného politika sa objavili v predvečer amerických prezidentských volieb v roku 2020, v ktorých sa demokratický kandidát Joe Biden stretol s prezidentom Donaldom Trumpom. Počas celého svojho vedenia bol Trump obviňovaný z toho, že je lokaj ruského prezidenta Vladimira Putina. Niektorí tvrdia, že je ohrozený Kremeľom.

Informátor NSA Edward Snowden sa bude uchádzať o ruské občianstvo po 7 rokoch v exile
Vyhostený americký informátor Edward Snowden oznámil svoje rozhodnutie požiadať o ruské občianstvo, aby jeho syn nemusel trpieť jeho osudom, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Marek Molnár


Trump však preukázal malú vôľu spriateliť sa s Moskvou zvýšením sankcií, vyňatím zmlúv o kontrole zbraní a vyvíjaním tlaku na plynovod Nord Stream 2 spájajúci Rusko s Nemeckom. Jeho náprotivok Biden takisto neprejavoval nijakú lásku k Rusku. Bývalý viceprezident počas svojej kampane sľúbil, že bude voči Kremľu tvrdý. Je len malá šanca, že by vzhľadom na svoju rétoriku zrušil Trumpove sankcie.

Profesor Roderick Kiewiet z Kalifornského technologického inštitútu v utorok pre ruskú tlačovú agentúru TASS uviedol, že rozširovanie zmlúv o kontrole zbraní môže byť za Bidena ešte ťažšie.

"Ak bude zvolený Biden, bude oveľa ťažšie dosiahnuť dohodu o odzbrojení," uviedol Kiewiet.

Vedci objavili nové genetické ochorenie, ktoré zabilo až 40% pacientov
Nový stav, ktorý je spôsobený genetickými mutáciami, preukázal obzvlášť vysokú úmrtnosť, pričom pacientom nepomohli žiadne v súčasnosti dostupné spôsoby liečby, uviedli vedci, informuje portál RT. Čítať ďalej
02 | 11 | 2020 | Marek Molnár