Polícia zashovala v Rimavskej Sobote proti primátorovým rozhodnutiam. Mikulec chce Šimka potrestať
03 | 11 | 2020 I Imrich Kovačič

Primátor mesta Rimavská Sobora Jozef Šimko, ktorý je zároveň poslancom parlamentu, na sociálnej sieti uviedol, že jeho mestská polícia nebude počas Dušičiek pokutovať ľudí na cintorínoch, ako to chcel minister vnútra Roman Mikulec. Polícia na to reagovala tak, že cintorín v uplynulých dňoch prísne strážila. Minister Mikulec ku tomu pridal aj trestné oznámenie na primátora Šimka.


Jozef Šimko v pondelok na Facebooku zverejnil status, v ktorom označil cintorín v Rimavskej sobote za najstráženejší na Slovensku. Štátna polícia totiž promptne reagovala na jeho slová o tom, že mestská polícia nebude sankcionovať občanov, ktorí by porušili epidemické nariadenia a prišli vzdať hold pozostalým. Šimko argumentuje, že na cintorínoch je podľa neho rovnaká, alebo nižšia šanca nakazenia sa v porovnaní s celonárodným testovaním.

„Po tom, ako som sa v médiách vyjadril, že rimavskosobotská mestská polícia nebude pokutovať občanov mesta počas Sviatku všetkých svätých, podal na mňa minister vnútra Roman Mikulec trestné oznámenie,“ inforrmoval na sociálnej sieti Šimko.

Dodal, že je stále toho názoru, že v tomto najzaostalejšom regióne Slovenska, by nemal byť občan pokutovaný za to, že si ide uctiť svojich rodičov, deti, príbuzných a priateľov zapálením sviečky na ich hrobe.

Kontrola certifikátov nemá oporu v zákone. Matovič to označil za babráctvo
Keď Úrad na ochranu osobných údajov skonštatoval, že kontrola certifikátov je protiprávna, Úrad vlády ho obvinil z neznalosti a prekročenia právomocí, píše denník Provda. Čítať ďalej
01 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


„Minister vnútra nežartoval, keď sľuboval, že ak nie mestská, bude to štátna polícia, ktorá dohliadne na náš cintorín. Aj sa stalo a v okolí cintorína stáli autá štátnej polície aby odstrašili ľudí od jeho návštevy. Som toho názoru, že kým naši občania, aj tí starší, môžu navštevovať Kaufland, Tesco, LIDL, kde sa tlačia jeden na druhého ako haringy, v uzavretom priestore, tak môžu navštíviť aj hroby svojich blízkych vo voľnom priestore,“ podotkol.

„Dlhé rady občanov počas testovania na všetkých odberných miestach kde riziko nákazy bolo oveľa väčšie pánovi ministrovi nevadilo, viď. fotografie.

Podľa hovorkyne polície sa OR PZ Rimavská Sobota v tejto súvislosti zaoberá podaním vo veci podozrenia zo spáchania trestného činu podnecovania podľa § 337 Trestného zákona. „Za spáchanie tohto trestného činu je zodpovedná len fyzická osoba, nie právnická osoba. Mesto Rimavská Sobota preto za takéto konanie nemôže byť postihnuté,“ ozrejmila hovorkyňa.

„Neuveriteľná špinavosť, nekompetentné výmysly a hrubé lži.“, hovorí Chmelár o Matovičovi
Politológ Chmelár nastavil zrkadlo Matovičovým výrokom, antigénových testom a štúdii WHO. Po stredajšej tlačovej konferencii premiéra Igora Matoviča vyhlásil, že „už má toho naozaj dosť“. Čítať ďalej
29 | 10 | 2020 | Imrich Kovačič