Desivá autonehoda Jiřiny Bohdalovej: Pri havárii preletela čelným sklom!
03 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Uznávaná česká herečka Jiřina Bohdalová sa k svojim blížiacim sa 90. narodeninám rozhodla vydať knihu Vždy úprimná Jiřina Bohdalová. V nej sa k legende českého filmu vyjadrujú ďalšie známe osobnosti. Jedna z nich opísala desivú autonehodu, ktorú herečka v minulosti prekonala, píše portál Šíp.


Jiřina Bohdalová bezpochyby patrí k najvyhľadávanejším a najuznávanejším herečkám českej a československej kinematografie. 89-ročná herečka sa rozhodla k oslave blížiacich sa 90. narodenín vydať unikátnu knihu s názvom Vždy úprimná Jiřina Bohdalová, v ktorej aj ďalšie známe osobnosti zdieľajú spoločné zážitky s herečkou.

Napríklad už zosnulý režisér Václav Vorlíček, ktorý patril k najbližším priateľom herečky, ešte pred svojim odchodom pre knihu zdieľal dychberúci zážitok o tom, ako Jiřina Bohdalová prežila desivú autonehodu.

Jiřina Bohdalová: Jedinečné narodeninové prianie od milovanej dcéry!
Jiřina Bohdalová oslávila na začiatku mája už 89. narodeniny a medzi gratulantmi pochopiteľne nechýbala milovaná dcéra Simona Stašová, ktorá na sociálnej sieti pripomenula, ako to mamičke zamlada náramne pristalo. Informuje stars24. Čítať ďalej
07 | 05 | 2020 | Dominik Simon


Počas práce na snímke Nedeľa vo všedný deň z roku 1962, na ktorom Vorlíček robil asistenta réžie pod Felixom Máriássym, sa Jiřina Bohdalová zoznámila s kamarátom režiséra Károlym Makkom, ktorý mal akurát nový automobil Simca. Ten sa novým vozidlom rozhodol vziať Jiřinu na výlet, avšak dopadlo to hrôzostrašne.

„Tak ten kamarát, čo sa s Bohdalkou zaláskovali, Makka oblbol a prehovoril, že tou Simcou pôjdu na výlet. Lenže blbec nabúral. Jiřina preletela pri náraze predným sklom toho auta do hnoja. Doslova.“

„Niekde na dedine bol nútený do niečoho naraziť alebo ostro zabrzdiť, a vtedy sa ešte nepútalo, pásy v autách neboli, takže si to Jiřina takto odniesla. Sedeli sme s Janou Brejchovou v kaviarni nášho hotela Royale a zrazu vidím, ako do dverí vošlo strašidlo. Ženská, potrhané šaty, roztrhané pančuchy, ktoré tiahla za sebou, ako jej ich črepy zvliekli. A to bola Bohdalka,“ nechal sa pre knihu podľa Blesku počuť uznávaný režisér.

Jiřina Bohdalová: Chcú ju dostať do domova dôchodcov!
Jiřina Bohdalová dnes oslavuje 89. narodeniny, už dávno teda mohla byť v dôchodku, informuje stars24.cz Čítať ďalej
03 | 05 | 2020 | Imrich Kovačič


„Našťastie v tvári sa jej nič nestalo, bola pomlátená len po tele. Ako letela tým sklom, chránila si tvár rukami, ktoré mala poškriabané,“ pokračoval.

Nová kniha Jiřiny Bohdalovej je už v predaji. Okrem Václava Vorlíčka v knihe o herečke hovoria napríklad aj legendy ako Josef Somr, Petr Náročný, Viktor Preiss, ale tiež Dagmar Havlová, Karel Šíp, Jiří Lábus či dcéra herečky Simona Stašová.

V knihe Petra Macka tak dostávajú slávne osobnosti priestor na to, aby sa k legende českého filmu otvorene vyjadrili. Herečka sa nechala počuť, že nebude nikoho z nich cenzurovať.

Rok po smrti Karla Gotta: Ako sa delili peniaze za jeho koncerty?
Že Karel Gott (†80) znamenal pre Československo obrovský príjem devíz a zarábal ich viac než dosť, vie každý. Teraz však Ondřej Soukup (69), rok po spevákovej smrti, prezradil, ako presne sa delili peniaze za koncerty v Nemecku, informuje portál... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Timotej Dudka