Čínska spoločnosť Xiaomi predbehla Apple ako tretieho najväčšieho výrobcu inteligentných telefónov
03 | 11 | 2020 I Marek Molnár

Keď sa trh so smartfónmi začal zotavovať z krízy Covid-19, čínsky výrobca Xiaomi sa zapísal do histórie tým, že porazil ikonický iPhone od spoločnosti Apple, informuje portál RT.


Spoločnosť Xiaomi si podľa výsledkov posledného štvrťroka, ktoré odhalili tri výskumné firmy - International Data Corporation (IDC), Counterpoint a Canalys, vôbec prvýkrát umiestnila na treťom mieste medzi najväčšími svetovými výrobcami smartfónov.

Za tri mesiace do konca septembra dosiahli zásielky spoločnosti rekordné maximum, rôzne údaje ukazovali na viac ako 40-percentný rast a počet expedovaných jednotiek sa pohyboval medzi 46,2 miliónmi a 47,1 miliónmi.

Medzitým sa jeho najbližší rival, spoločnosť Apple, posunula na štvrté miesto v hodnotení. Podľa IDC dodala americká korporácia v treťom štvrťroku 41,6 milióna telefónov iPhone, čo predstavuje medziročný pokles o viac ako 10 percent.

FBI zatkla čínskych agentov na pôde USA
FBI v stredu zatkla päť údajných čínskych agentov a obvinila ich z prenasledovania bývalého čínskeho úradníka žijúceho v New Jersey. Prenasledovanie ho malo prinútiť k návratu do Číny aj so svojou rodinou, kde by strávil desať rokov väzenia za... Čítať ďalej
30 | 10 | 2020 | Diana Zaťková


Aj keď sa údaje od spoločnosti Counterpoint sa mierne líšili, Canalys uviedol počet zásielok bol 43,2 milióna. Údaje všetkých troch firiem však preukázali, že Xiaomi stojí pred Apple.

Úspech spoločnosti Xiaomi bol čiastočne spôsobený problémami jej domáceho konkurenta, spoločnosti Huawei. Táto spoločnosť stratila svoju korunu ako najväčší výrobca smartfónov na svete pre Samsung, a to kvôli rastúcemu tlaku amerických sankcií. Podľa údajov spoločnosti Samsung bolo dodaných okolo 80 miliónov smartfónov, zatiaľ čo Huawei v treťom štvrťroku dodala zhruba o 30 miliónov menej zariadení.

Niektorí analytici sa domnievajú, že spoločnosť Xiaomi mohla niektorých zákazníkov prebrať od spoločnosti Huawei.

Merkelová obhajuje nové bezpečnostné pravidlá spojené s Covid-19 a odmieta „klamstvá a dezinformácie"
Nemecká kancelárka Angela Merkelová varovala, že jej krajina sa nachádza v „dramatickej situácii“, a obvinila politikov, ktorí podkopávajú boj proti koronavírusom tým, že šíria „klamstvá, dezinformácie a konšpiračné teórie“, informuje portál... Čítať ďalej
31 | 10 | 2020 | Marek Molnár