Biológ Flegr musel vysvetľovať, prečo označil deti za nebezpečný odpad
03 | 11 | 2020 I Timotej Dudka

Český biológ Jaroslav Flegr v nedeľu vysvetlil svoj kontroverzný výrok, ktorý zaznel vo vysielaní jednej z tamojších televízií. Vedec prirovnal deti k nebezpečnému odpadu, podľa jeho tvrdenia však televízia zvyšok odpovede vystrihla, informuje portál EuroZprávy.cz.


Názory evolučného biológa Jaroslava Flegra na pandémiu koronavírusu vnímajú niektorí ľudia veľmi kontroverzne, mnohé jeho predikcie sa však v uplynulých týždňoch naplnili. V týchto dňoch sa predmetom kontroverzie stal jeho výrok týkajúci sa prezenčnej výučby v školách.

Renomovaný vedec na sociálnej sieti pripustil, že v rozhovore pre televíznu stanicu CNN Prima News naozaj povedal, že „sa má s deťmi zaobchádzať ako s nebezpečným odpadom“. „Bola to odpoveď na otázku, čo majú robiť učitelia v dôchodkovom veku s bezpríznakovými, a pritom potenciálne nákazlivými žiakmi, až sa zase obnoví prezenčná výučba,“ napísal Flegr.

Slovensko má ešte šancu situáciu zvrátiť, hovorí Flegr
Česká republika sa podľa profesora Jaroslava Flegra scenáru podobnému ako v severnom Taliansku už nevyhne. Slováci však stále majú šancu to zvrátiť, povedal v rozhovore pre portál sme.sk. Čítať ďalej
27 | 09 | 2020 | Natália Sollárová


Veta však podľa jeho svedectva pokračovala. „Tým nemyslím, že by sa mali zavrieť do igelitových vriec a odviezť do spaľovne, ale že by sa k nim nemali približovať a dotýkať sa ich,“ mal dodať biológ.

Flegr tvrdí, že pracovník televízie zvyšok jeho odpovede vystrihol. Výrok pritom vzbudil veľké vášne, čo on sám potvrdzuje. „Tak som dnes do dvoch hodín ranných zodpovedal na rozhorčené odkazy mamičiek a oteckov. A ráno za mnou dokonca jeden otecko dorazil aj osobne,“ uviedol na facebookovom profile.

Vysokoškolský profesor v tomto týždni v rozhovore pre EuroZprávy naznačil, že návrat žiakov do lavíc zatiaľ neočakáva. „Školy nie sú zatvorené preto, aby sa ochránili deti, ale z dôvodov ochránenia ich rodičov a starých rodičov, a predovšetkým kvôli utlmeniu epidémie. A k tomu zatiaľ nedošlo,“ nechal sa počuť.

Andy Hryc bojujúci s „Gottovou“ leukémiou: Z tých, čo zľahčujú koronavírus, je mi na vracanie!
Boj s akútnou leukémiou, ktorá zabila najslávnejšieho českého speváka Karla Gotta (†80), ho stál veľa síl. Večne usmievavý Andrej Hryc (70) je síce podľa všetkého už z najhoršieho vonku, nad chorobou však ešte úplne vyhraté nemá a sám priznáva, že... Čítať ďalej
03 | 11 | 2020 | Timotej Dudka